Maak jouw materieel traceerbaar met asset tracking

verhuur materieel traceerbaar maken met asset tracking

Of je nu containers, heftrucks of schaarliften verhuurt. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat jouw verhuurde eigendommen kwijtraken. Hoe heb jij inzicht in de locatie van jouw assets? Met asset tracking breng je in kaart waar jouw verhuurde materieel zich bevindt. Zo ga je efficiënt om met jouw materieel, bespaar je zoektochten en daardoor tijd en geld.

Door jouw materieel te voorzien van een Sensolus asset tracker – die verbonden is met internet – verzamel je bijna real-time locatiegegevens in een gebruiksvriendelijk platform.

Hoe werkt asset tracking?

Allereerst bevestig je de asset tracker aan het materieel dat je wil traceren, zoals container, heftruck of schaarlift. Er zijn verschillende bevestigingsmogelijkheden: schroeven, tiewraps en magneten. De privacy-veilige trackers zijn makkelijk te installeren.

De asset trackers zijn via internet verbonden met de cloud. Hierdoor heb jij bijna real-time inzicht in locatiegegevens via een open IoT-platform. Ook kan je hier rapporten en dashboard op maat maken. Daarbij integreer je dit platform met elk ERP-systeem.

Waardevolle inzichten

Naast container tracking en locatiebepaling, is het zelfs mogelijk om de asset tracker te combineren met andere sensoren. Zo kan je de temperatuur en luchtvochtigheid meten in bijvoorbeeld containers. Ook als jouw toepassing vraagt om een andere meetwaarde, is dat bespreekbaar.

Lange batterijduur

Doordat de batterij van de Sensolus asset tracker een levensduur heeft van 5 tot 10 jaar, hebben ze weinig onderhoud nodig.

Asset tracking voor containers en machineverhuur

Als je materieel zoals containers en machines verhuurt, is er een risico op verlies en diefstal. Het handmatig bijhouden van locaties van materieel is tijdrovend en foutgevoelig. Zeker als er bij transport wordt gewerkt met onderaannemers, is de kans op menselijke fouten groter.

Verhuurd materiaal is vaak verspreid over een groot gebied. Hoe behoud je het overzicht over de locatie en het gebruik van jouw eigendommen? Hierbij wil je voorkomen dat je – onnodig – extra materieel inkoopt, omdat je niet weet welke containers of materieel wanneer beschikbaar zijn.

Iedere toepassing kent zijn eigen uitdagingen. Daarom passen we zo’n oplossing altijd aan op jouw behoeften.

Oplossingen voor containers

Met de vulgraadmeter weet je wanneer jouw containers vol zijn. Zo maak je optimaal gebruik van jouw containerpark. Samen met de locatiegegevens kan je het supply chain proces van jouw organisatie optimaliseren. Je leest meer over deze mogelijkheden in deze brochure over containers traceren met asset tracking.

Oplossingen voor machineverhuur

Bij het verhuren van (kostbare) machines heb je naast de locatie, ook inzicht of jouw spullen nog worden gebruikt. Dit kan je zien op basis van verplaatsing. Ook is het mogelijk om inzichtelijk te maken of voor die periode is betaald. Daarbij zijn jouw eigendommen bij diefstal makkelijk terug te vinden. Meer weten? Verdiep je in de mogelijkheden met deze brochure over machines traceerbaar maken met asset tracking.

Hoe pas jij asset tracking toe?

Zeker als je jouw (kostbare) spullen verhuurt, wil je het risico op verlies en diefstal beperken. Ook zorgen traceerbare containers of materieel voor een efficiëntere bedrijfsvoering. Zo kan jij ervoor kiezen om inzicht te hebben in bijvoorbeeld bezettingsgraad of vulgraad.

Hoe maak jij jouw materieel traceerbaar? Met de Sensolus totaaloplossing voor asset tracking zijn er talloze mogelijkheden.

Deel jouw vraag met onze sensorexpert Pam. Samen met jou bekijkt zij welke oplossing jij nodig hebt. Liever bellen? Bel Pam via +31 073 2200 011.

stel jouw vraag

Onze expert:

Pamela Goeverneur

e-mail Pamela

of bel: 073 2200 011

Nieuws

Partnership tussen Sentech en lidar specialist

Sentech is een samenwerking aangegaan met lidar specialist Velodyne. Lidar zie je terug in bijvoorbeeld agv’s en robotica. Lees meer over deze samenwerking en lidar.
Lees verder >

Asset tracking: welke lokalisatietechnologie heb jij nodig?

Bij asset tracking zijn er verschillende lokalisatietechnologieën... Zoals GPS, Wifi, bluetooth en netwerk triangulatie. Welke technologie gebruik je in welke situatie?
Lees verder >

Sentech en Sensolus starten samenwerking

Sinds 1 augustus 2021 is het een feit… Het partnership tussen Sentech en het Belgische Sensolus. Wat houdt deze samenwerking in?
Lees verder >

Werken volgens hoge kwaliteitsnormen

Met hoge kwaliteitsnormen ontwikkel je een betrouwbaar een duurzaam eindproduct. Hoe pakt Sentech dat aan?
Lees verder >

Werken bij smart industry bedrijven: hoe ziet zo’n baan eruit?

Door smart industry worden sensorintegratieprojecten complexer. Hermen deelt zijn ervaringen met jou.
Lees verder >
Bij ons aan de slag

Corporate Recruiter

Als Corporate Recruiter (32 uur) ben jij verantwoordelijk voor het werving en selectieproces. Check deze vacature.
Lees verder >

Inkoper

Veel verantwoordelijkheid en een eigen pakket aan leveranciers. Dat krijg jij als Inkoper. Bekijk deze vacature!
Lees verder >

Commercieel Project Coördinator

Als Commercieel Project Coördinator coördineer je commerciële en technische acties. Zo help jij bij het genereren van New Business.
Lees verder >

Inside Sales Engineer

Jouw grote hart voor technologie komt goed van pas. Want, op basis van klantbehoeften bedenk jij maatwerk sensoroplossingen.
Lees verder >

Sales & Customer Support Representative

In de deze rol zorg jij naast onze klanttevredenheid ook voor verkoopondersteuning binnen ons sales team. Ontdek deze vacature!
Lees verder >