Maak jouw materieel traceerbaar met asset tracking

verhuur materieel traceerbaar maken met asset tracking

Of je nu containers, heftrucks of schaarliften verhuurt. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat jouw verhuurde eigendommen kwijtraken. Hoe heb jij inzicht in de locatie van jouw assets? Met asset tracking breng je in kaart waar jouw verhuurde materieel zich bevindt. Zo ga je efficiënt om met jouw materieel, bespaar je zoektochten en daardoor tijd en geld.

Door jouw materieel te voorzien van een Sensolus asset tracker – die verbonden is met internet – verzamel je bijna real-time locatiegegevens in een gebruiksvriendelijk platform.

Hoe werkt asset tracking?

Allereerst bevestig je de asset tracker aan het materieel dat je wil traceren, zoals container, heftruck of schaarlift. Er zijn verschillende bevestigingsmogelijkheden: schroeven, tiewraps en magneten. De privacy-veilige trackers zijn makkelijk te installeren.

De asset trackers zijn via internet verbonden met de cloud. Hierdoor heb jij bijna real-time inzicht in locatiegegevens via een open IoT-platform. Ook kan je hier rapporten en dashboard op maat maken. Daarbij integreer je dit platform met elk ERP-systeem.

Waardevolle inzichten

Naast container tracking en locatiebepaling, is het zelfs mogelijk om de asset tracker te combineren met andere sensoren. Zo kan je de temperatuur en luchtvochtigheid meten in bijvoorbeeld containers. Ook als jouw toepassing vraagt om een andere meetwaarde, is dat bespreekbaar.

Lange batterijduur

Doordat de batterij van de Sensolus asset tracker een levensduur heeft van 5 tot 10 jaar, hebben ze weinig onderhoud nodig.

Asset tracking voor containers en machineverhuur

Als je materieel zoals containers en machines verhuurt, is er een risico op verlies en diefstal. Het handmatig bijhouden van locaties van materieel is tijdrovend en foutgevoelig. Zeker als er bij transport wordt gewerkt met onderaannemers, is de kans op menselijke fouten groter.

Verhuurd materiaal is vaak verspreid over een groot gebied. Hoe behoud je het overzicht over de locatie en het gebruik van jouw eigendommen? Hierbij wil je voorkomen dat je – onnodig – extra materieel inkoopt, omdat je niet weet welke containers of materieel wanneer beschikbaar zijn.

Iedere toepassing kent zijn eigen uitdagingen. Daarom passen we zo’n oplossing altijd aan op jouw behoeften.

Oplossingen voor containers

Met de vulgraadmeter weet je wanneer jouw containers vol zijn. Zo maak je optimaal gebruik van jouw containerpark. Samen met de locatiegegevens kan je het supply chain proces van jouw organisatie optimaliseren. Je leest meer over deze mogelijkheden in deze brochure over containers traceren met asset tracking.

Oplossingen voor machineverhuur

Bij het verhuren van (kostbare) machines heb je naast de locatie, ook inzicht of jouw spullen nog worden gebruikt. Dit kan je zien op basis van verplaatsing. Ook is het mogelijk om inzichtelijk te maken of voor die periode is betaald. Daarbij zijn jouw eigendommen bij diefstal makkelijk terug te vinden. Meer weten? Verdiep je in de mogelijkheden met deze brochure over machines traceerbaar maken met asset tracking.

Oplossingen voor binnenladers

Als je binnenladers voor transport verhuurt, kan je met asset tracking inzicht krijgen in het gebruik ervan. Je hebt onder andere inzicht in de locatie en wanneer de binnenlader onderhoud nodig heeft. Zo kan je jouw binnenladers efficiënter inzetten. Je leest meer in de brochure over binnenladers traceerbaar maken met asset tracking.

Hoe pas jij asset tracking toe?

Zeker als je jouw (kostbare) spullen verhuurt, wil je het risico op verlies en diefstal beperken. Ook zorgen traceerbare containers of materieel voor een efficiëntere bedrijfsvoering. Zo kan jij ervoor kiezen om inzicht te hebben in bijvoorbeeld bezettingsgraad of vulgraad.

Hoe maak jij jouw materieel traceerbaar? Met de Sensolus totaaloplossing voor asset tracking zijn er talloze mogelijkheden.

Deel jouw vraag met onze sensorexpert Rob. Samen met jou bekijkt hij welke oplossing jij nodig hebt. Liever bellen? Bel Rob via +31 073 2200 005.

stel jouw vraag

Onze expert:

Rob Pieters

e-mail Rob

of bel: 073 2200 005

Nieuws

Sentech trekt private equity aan voor groei en marktdiversificatie

Sinds eind maar 2022 heeft Smile Invest een meerderheidsbelang in Sentech. Waarom deze samenwerking? Dat lees je in dit artikel.
Lees verder >

Sentech en Smile Invest slaan handen ineen

Om de groeiambities en lange termijn doelstellingen te realiseren, gaat Sentech met Smile Invest samenwerken.
Lees verder >

Geïsoleerde oplossingen zijn niet meer van deze tijd

Bij sensorintegratie gaat het gaat om het leveren van de meest optimale sensorproducten. Maar vooral ook om de inpassing in het totale systeem van de klant.
Lees verder >

Partnership tussen Sentech en lidar specialist

Sentech is een samenwerking aangegaan met lidar specialist Velodyne. Lidar zie je terug in bijvoorbeeld agv’s en robotica. Lees meer over deze samenwerking en lidar.
Lees verder >

Asset tracking: welke lokalisatietechnologie heb jij nodig?

Bij asset tracking zijn er verschillende lokalisatietechnologieën... Zoals GPS, Wifi, bluetooth en netwerk triangulatie. Welke technologie gebruik je in welke situatie?
Lees verder >
Bij ons aan de slag

Test Engineer

Als Test Engineer test je de sensorassemblages. Ook verpak je artikelen voordat ze naar de klant gaan. Lees direct de vacature.
Lees verder >

Assemblage Medewerker

Kom jij bij ons werken als Assemblage Medewerker? Met jouw assemblage skills maak jij sensoroplossingen. Check de vacature!
Lees verder >

Traineeship Sales Engineer

Tijdens dit Traineeship verdiep je jezelf in alle aspecten die met Sales Engineering te maken hebben.
Lees verder >

Junior Sales Engineer

Als Junior Sales Engineer ben jij de rechterhand en sparringpartner van de Account Manager. Je krijgt de kans om je verder te ontwikkelen en te groeien in jouw rol.
Lees verder >

Quality Engineer

Als Quality Engineer krijg je vrijheid en ruimte om de Environmental, Health en Safety processen en systemen op te zetten en te verbeteren.
Lees verder >
Customer Service:
T +31(0) 73 2200 000

Technical Support
T +31 (0)73 220 00 19