Kracht en moment sensoren

Een interessante grootheid in veel industriële processen is de kracht. Hoeveel kracht wordt er uitgeoefend op een machineonderdeel? Of hoeveel massa voeg je ergens aan toe? Denk aan een toepassing waarbij je twee materialen wilt verlijmen. Kracht is dan een belangrijke indicator om het proces uniform, reproduceerbaar en inzichtelijk te maken.

Het moment is een afgeleide van de kracht. De output van de sensor vermenigvuldig je met de arm en je hebt het moment. Op dezelfde manier kun je ook torsie of koppel meten. Dat kan interessante informatie opleveren bij onder meer aandrijfassen of applicaties waar je met een roterende arm ergens tegenaan drukt.

Wat zijn jouw omgevingseisen?

Een interessante toepassing voor een krachtsensor is in applicaties waar massa een indicator kan zijn van de hoeveel voorraad, zoals in een machine met een lijm- of verfreservoir. Dat kun je natuurlijk met een levelsensor oplossen, maar je kunt ook de massa van de hele behuizing plus inhoud meten. Dat heeft onder meer als voordeel dat de sensor niet in contact komt met mogelijk schadelijke dampen of andere agressieve media.

Als er een vraag binnenkomt, zorgt Sentech ervoor dat het eerst inzicht krijgt in de applicatie. Over welke omgeving gaat het? Is het statisch of dynamisch? Dus is het een stilstaande opstelling of op een rijdende vrachtwagen met allerlei trillingen en verstoringen die daarbij horen? Hoeveel kracht moet er worden gemeten en wat is het kleinste krachtverschil dat zichtbaar moet zijn? En ook, wat wordt er uiteindelijk met de meting gedaan?

Hulp nodig?

In onze merkonafhankelijke sensordatabase vind je slechts een selectie van de beschikbare sensoren. Met zoveel verschillende technologieën en fabrikanten kan onze online sensordatabase nooit 100% compleet zijn. Vind je niet wat je zoekt? Of heb je een vraag? Stuur een e-mail naar onze sensorexperts. We kijken graag met je mee.

stel jouw vraag
 

Nieuws

Sentech en Smile Invest slaan handen ineen

Om de groeiambities en lange termijn doelstellingen te realiseren, gaat Sentech met Smile Invest samenwerken.
Lees verder >

Geïsoleerde oplossingen zijn niet meer van deze tijd

Bij sensorintegratie gaat het gaat om het leveren van de meest optimale sensorproducten. Maar vooral ook om de inpassing in het totale systeem van de klant.
Lees verder >

Partnership tussen Sentech en lidar specialist

Sentech is een samenwerking aangegaan met lidar specialist Velodyne. Lidar zie je terug in bijvoorbeeld agv’s en robotica. Lees meer over deze samenwerking en lidar.
Lees verder >

Asset tracking: welke lokalisatietechnologie heb jij nodig?

Bij asset tracking zijn er verschillende lokalisatietechnologieën... Zoals GPS, Wifi, bluetooth en netwerk triangulatie. Welke technologie gebruik je in welke situatie?
Lees verder >

Sentech en Sensolus starten samenwerking

Sinds 1 augustus 2021 is het een feit… Het partnership tussen Sentech en het Belgische Sensolus. Wat houdt deze samenwerking in?
Lees verder >
Bij ons aan de slag
Customer Service:
T +31(0) 73 2200 000

Technical Support
T +31 (0)73 220 00 19