Sensoroplossing nodig? Bij Sentech houden we van technologie.

Wie sensoren optimaal in een machine wil integreren, heeft vaak niet genoeg aan standaardoplossingen. Verschillende toepassingen vragen om sensorintegratie van de juiste technologie. Van integratie tot het nemen van volledige verantwoordelijkheid over de supply chain: dit is waar wij jou bij kunnen helpen.

challenge-accepted

Maatwerk sensoroplossingen, hoe pak je dat aan?

De technologische vooruitgang gaat hard. Zoek je een sensoroplossing voor jouw machine, maar weet je niet waar te beginnen? Dat begrijpen we, er is namelijk veel om uit te kiezen. Om je weg te vinden in alle mogelijkheden, heb je een gelijkwaardige partner nodig die weet welke technologie het beste bij een uitdaging past.

De sensor experts van Sentech gaan uit van jouw behoeften en passen daar de geschikte technologie op toe. We werken onafhankelijk van sensormerken want we begrijpen hoe belangrijk het is om niet alleen te weten wat een sensor kan, maar ook oog te hebben voor de omstandigheden waarin deze wordt gebruikt.

Van levering tot assemblage: het totaalpakket

Je hebt sensoren nodig? Wij verzorgen het totaalpakket. Van het concreet maken van je behoeften tot het eindresultaat: een volledig geïntegreerde sensoroplossing. Het begint allemaal bij een vraag, wat heb jij precies nodig? De oplossingen die veel sensorleveranciers aandragen, zijn afhankelijk van hun eigen assortiment. Dat sluit niet altijd aan bij jouw specifieke vraag. Daarom gaat Sentech altijd uit van jouw behoeften.

Met de uitgebreide kennis over sensortechnologie die we in huis hebben, weten we als geen ander wat ervoor nodig is om de uitdagingen van klanten op te lossen. Dat betekent dat we onze klanten ontzorgen met bijvoorbeeld een clean room, engineering en assemblage. Daarnaast zorgen we voor een goed geoliede supply chain. We begrijpen namelijk dat sensortechnologie een essentieel onderdeel is van de processen van onze klanten, en dan moet je weten waar je aan toe bent.

Sensoroplossing stofvrij in clean room

Zero-dust policy

Voor sommige branches is het nodig dat ook kleine onderdelen van het productieproces worden verwerkt in een clean room. In de halfgeleiderindustrie geldt dat een haar op een printplaatje hetzelfde effect heeft als een baksteen op een telefoon: dat willen we niet. De clean room zorgt er middels overdruk voor dat de productie volledig stofvrij gebeurt. Op die manier leveren we onze klanten oplossingen die probleemloos in gebruik genomen worden.

Branches overzicht: de 4 marktsegmenten

Sensoren op maat – een praktijkvoorbeeld

Zo vroeg Agrifac onze hulp bij het verduurzamen van de sproeiers voor gewassen. We begonnen met het in kaart brengen van hun specifieke behoeften. Om haar klanten te helpen aan landbouwspuiten en bietenrooiers die effectiever werken, had Agrifac behoefte aan een nauwkeurige, betrouwbare en snelle sensoroplossing voor het meten van gewashoogte. We zijn dan ook aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een maatwerkoplossing. Met de door Sentech ontwikkelde radarsensor kunnen ze nu machines leveren die boeren wereldwijd in staat stellen efficiëntere landbouw te bedrijven.

Co-engineering: meer dan een sparringpartner

Onze klanten hebben behoefte aan meer dan een standaardoplossing, dus bundelen we onze krachten: samenwerking is alles. We geloven heilig in de voordelen van co-engineering. De mogelijkheden die nieuwe technologie creëert, benutten we het beste samen met anderen. Sentech stelt zich dan ook graag op als meer dan een sparringpartner. We ontwikkelen samen met onze klanten de technologie die nodig is.

Co-engineering

Een mooi voorbeeld van deze samenwerking is de slimme druksensor die we met Flamco ontwikkelden. Het was voor cv-monteurs frustrerend om op storingsbezoek te gaan wanneer er eigenlijk niets aan de hand was. Als kennispartners hebben Flamco en Sentech zodoende een druksensor gerealiseerd die nauwkeuriger is, betrouwbaarder, en een langere levensduur heeft. Dat scheelt de monteurs vervolgens een hoop onnodige kilometers rijden.

Onze aanpak is grondig. Door te meten, data-analyses uit te voeren en software te schrijven, weten we precies wat er nodig is om een sensor bij onze klanten te implementeren. We voeren haalbaarheidsonderzoeken uit en brengen mogelijke risico’s in kaart. Terwijl we dit doen, staan we altijd in nauw contact met onze klanten én leveranciers. Als blijkt dat er geen bestaande oplossing is, schakelen we ons Research & Development (R&D)-team in om nieuwe technologieën te ontwikkelen.

R&D afdeling: kennis toegepast

Heb jij een vraagstuk waar de oplossing nog niet voor bestaat? Met de knowhow die wij de afgelopen decennia hebben opgebouwd in sensortechnologie, weten we precies wat er nodig is om een oplossing te vinden. We weten wat er speelt in de markt en wat er kan. Schieten standaard sensoren tekort, klop dan vooral bij Sentech aan. Onze R&D-afdeling gaat graag voor je aan de slag om de technologie die je nodig hebt, toch te leveren. Die uitdaging gaan wij graag aan!

Zo helpen we bijvoorbeeld bedrijven in de halfgeleiderindustrie, zoals ASML. Onze R&D ondersteunt bij het oplossen van vraagstukken omtrent het detecteren, meten en regelen van de machinestatussen voor deze bedrijven. Het gaat hier om precisiewerk waarbij de kosten ook nog een belangrijke rol spelen. Sentech voelt zich thuis in dat speelveld.

Assemblage sensoroplossing

Geen eindproduct zonder goede tests

Een sensor moet perfect afgestemd zijn op de omgeving waarin jij ‘m wilt gebruiken. We garanderen de kwaliteit van onze sensoren met uitgebreide tests. Afhankelijk van de omstandigheden waarin een sensor toegepast wordt, bepalen we samen met leveranciers en klanten de kritische punten waar we op testen. Het is namelijk niet altijd eenvoudig om van tevoren te bepalen hoe de betrouwbaarheid en kwaliteit van een sensor uitpakken. Met onze adviezen en testcapaciteit gaan we dan ook voor niets minder dan het beste. Dat betekent streven naar een foutmarge van 0.

Hoe we dat doen? Met onze Statistical Process Control (SPC) stellen we de kwaliteitseisen vast. Met behulp van een regelkaart controleren we de specifieke eisen van je product en zien we in een oogopslag hoeveel deze af mag wijken. Door te testen zien we het direct wanneer een sensor niet aan die norm voldoet. Is dat het geval? Dan valt de sensor af. Zo zorgen we ervoor dat wat we opleveren, ook echt goed werkt.

Hoe ziet een sensorintegratieproject eruit?

Onze klantverhalen geven een compleet en goed beeld van wat we doen, hoe we dat doen en wat we bij onze opdrachtgevers bereiken. Iedere case is geschreven op basis van een interview met onze sensorexpert en de opdrachtgever. Het laat duidelijk zien wat er met sensoriek mogelijk is.
We lossen problemen op, verminderen uitval en kosten en maken baanbrekende innovaties en wetenschappelijke doorbraken mogelijk.

bekijk klantverhalen

Nieuws

Virtuele rondleiding door ons bedrijfspand

Welkom bij Sentech! Bekijk de video en wandel binnen in ons moderne bedrijfspand.... Begin 2024 ...
Lees verder >

Wat maakt capacitieve lineaire encoders interessant voor high tech en robotica?

Ontwikkelaars van high tech- of robottoepassingen doen er goed aan eens te kijken naar wat een ...
Lees verder >

Lineaire encoders: welke technologie heb jij nodig?

De eerste vraag die je jezelf stelt bij het zoeken naar een naar een passende lineaire encoder is: ...
Lees verder >

Vitaliteitsmanagement binnen MKB’s (videopodcast)

Bij Sentech vinden we de vitaliteit van onze medewerkers enorm belangrijk. Daarom is het een ...
Lees verder >

Sentech en Zilvertron bouwen samen verder aan totaaloplossingen

Na een jarenlange en succesvolle samenwerking maken sensorspecialist Sentech en aandrijftechnicus ...
Lees verder >

Robotica, mobile mapping, inspecties en zelfs verkeerssystemen: voor elke sensoruitdaging een lidar-oplossing

Hoewel lidar als technologie al geruime tijd bestaat, is de ontwikkeling de afgelopen jaren zo snel ...
Lees verder >

Nauwe samenwerking ASML en Sentech

ASML bestaat in 2024 40 jaar! Reden genoeg voor Bits&Chips om een ASML-special uit te brengen. ...
Lees verder >

Capacitieve lineaire encoder biedt nieuwe mogelijkheden voor integratie

In de wereld van geavanceerde technologie is een nauwkeurige meting van essentieel belang voor ...
Lees verder >

Nog een wereld te winnen in agritech

Uitdagingen op de arbeidsmarkt zijn van alle tijden, maar sommige sectoren hebben er meer last van ...
Lees verder >

Organisatiewijziging: het versterken van Sentech

Bij Sentech werken we aan het versterken van onze organisatie, zodat we altijd de nieuwste ...
Lees verder >
Bij ons aan de slag

Open sollicitatie
bij Sentech

Wil je bij ons werken maar is er geen passende vacature? Maak je interesse dan kenbaar via een open sollicitatie.
Lees verder >
Customer Service:
T +31(0) 73 2200 000

Technical Support
T +31 (0)73 220 00 19