Partnership tussen Sentech en lidar specialist

Partnership tussen Sentech en lidar specialist

Sentech is een samenwerking aangegaan met lidar specialist Velodyne. Dit Amerikaanse bedrijf levert slimme lidar-oplossingen. Je ziet deze technologie onder andere terug in agv’s, bestuurdersassistentie, bezorging, robotica, navigatie en cartografie.

Velodyne is marktleider en wereldwijd bekend om zijn portfolio van baanbrekende lidar-sensoren. Hun productlijn bestaat uit een breed pakket aan sensoroplossingen. Waaronder de kosteneffectieve Puck, de veelzijdige Ultra Puck, de autonomie verbeterende Alpha Prime, en software voor bestuurdersassistentie, Vella. In 2022 en 2023 wordt het pakket uitgebreid met solid state 3D-oplossingen Velarray en Velabit.

Hoe werkt lidar?

Lidar staat voor ‘LIght Detection And Ranging’. Deze technologie gebruikt laserstralen om een point-Cloud – oftewel 3D-weergave – van de omgeving te creëren. Lidar levert sterke prestaties in een grote variatie van licht- en weersomstandigheden.

Een lidar-sensor zendt pulsen van onzichtbaar licht uit, die reflecteren vanaf objecten in de omgeving. Hoe de sensor de afstand berekent? De sensor gebruikt hiervoor de tijd die elke puls nodig heeft om naar de sensor terug te keren. Dit staat ook bekend als het time-of-flight principe. Dit proces wordt miljoenen keren per seconde herhaald. Zo ontstaat er een nauwkeurige realtime 3D-kaart van de omgeving.

Mogelijkheden lidar-technologie

Lidar is de enige technologie die nauwkeurig de omgeving in kaart brengt én de privacy van de omgeving bewaakt. Daarbij is de technologie met IP69 geschikt voor omgevingen met weersomstandigheden zoals regen. 3D solid state is verkrijgbaar vanaf 2022/2023.

Waarom partnership

De redenen waarom Velodyne voor een partnership met Sentech heeft gekozen zijn duidelijk volgens Maria Solovieva, Director of Sales EMEA bij Velodyne Lidar. ‘Sentech heeft een hele goede reputatie in de markt en een uitgebreide klantenkring in onze industrie. Hun expertise van sensortechnologieën is imposant. Sentech helpt klanten bij integratie van de sensor in hun applicatie. Ook ondersteunen zij hen zelfs bij het modificeren van deze sensor zodat tijd wordt bespaard in het productieproces. Kortom; voor ons zijn ze een ideale en betrouwbare partner.’

Lidar integratie in 5 stappen

Autonome voertuigen, zoals agv’s, detecteren de afstand tot objecten met lidar. Om een autonoom voertuig te bouwen, moet je meerdere sensorsoorten combineren. Allemaal voor een betrouwbare meting.

Hiervoor zijn samenwerkingen onmisbaar. Wat komt er kijken bij een lidar integratie? Je leest het in ons 5 stappenplan.

ik lees het artikel

Nieuwsbrief

Onze expert:

Jurre van Son

e-mail Jurre

of bel: 073 2200 507

Nieuws

Partnership tussen Sentech en lidar specialist

Sentech is een samenwerking aangegaan met lidar specialist Velodyne. Lidar zie je terug in bijvoorbeeld agv’s en robotica. Lees meer over deze samenwerking en lidar.
Lees verder >

Asset tracking: welke lokalisatietechnologie heb jij nodig?

Bij asset tracking zijn er verschillende lokalisatietechnologieën... Zoals GPS, Wifi, bluetooth en netwerk triangulatie. Welke technologie gebruik je in welke situatie?
Lees verder >

Sentech en Sensolus starten samenwerking

Sinds 1 augustus 2021 is het een feit… Het partnership tussen Sentech en het Belgische Sensolus. Wat houdt deze samenwerking in?
Lees verder >

Werken volgens hoge kwaliteitsnormen

Met hoge kwaliteitsnormen ontwikkel je een betrouwbaar een duurzaam eindproduct. Hoe pakt Sentech dat aan?
Lees verder >

Werken bij smart industry bedrijven: hoe ziet zo’n baan eruit?

Door smart industry worden sensorintegratieprojecten complexer. Hermen deelt zijn ervaringen met jou.
Lees verder >
Bij ons aan de slag

Corporate Recruiter

Als Corporate Recruiter (32 uur) ben jij verantwoordelijk voor het werving en selectieproces. Check deze vacature.
Lees verder >

Inkoper

Veel verantwoordelijkheid en een eigen pakket aan leveranciers. Dat krijg jij als Inkoper. Bekijk deze vacature!
Lees verder >

Commercieel Project Coördinator

Als Commercieel Project Coördinator coördineer je commerciële en technische acties. Zo help jij bij het genereren van New Business.
Lees verder >

Inside Sales Engineer

Jouw grote hart voor technologie komt goed van pas. Want, op basis van klantbehoeften bedenk jij maatwerk sensoroplossingen.
Lees verder >

Sales & Customer Support Representative

In de deze rol zorg jij naast onze klanttevredenheid ook voor verkoopondersteuning binnen ons sales team. Ontdek deze vacature!
Lees verder >