Sentech en Sensolus starten samenwerking

Sinds 1 augustus 2021 is het een feit… Het partnership tussen Sentech en het Belgische Sensolus. Sensolus ontwikkelt asset trackers die verbonden zijn met een IoT-platform. Door deze samenwerking neemt Sentech de verkoop, installatie en configuratie van deze oplossing in Nederland op zich.

De container- en materiaalverhuurindustrie is afhankelijk van duizenden niet-verbonden fysiek materieel (assets). Die assets spelen een kritische rol in dagelijkse processen en workflows. Denk hierbij aan bijvoorbeeld containers, trailers en transportverpakkingen.

Veel bedrijven ervaren problemen doordat een deel van deze assets kwijtraakt en niet meer te traceren is. Het komt ook voor dat er informatie ontbreekt over het gebruik van een asset. Door een asset te voorzien van een tracker die is verbonden met het internet, heb je bijna real-time inzicht in de locatiegegevens van de asset.

Sensorintegratie bij asset tracking

De asset tracker kan je combineren met allerlei sensoren om bijvoorbeeld temperatuur en luchtvochtigheid in een container te meten. Deze mogelijkheid van sensorintegratie is één van de redenen waarom Sensolus een partnership met Sentech is aangegaan.

Filip van Lancker, Head of partnership van Sensolus, over de keuze voor Sentech: “De Sensolus-oplossingen zijn klant specifiek. Samen met onze partners creëren we een oplossing om logistiek management en productieprocessen te optimaliseren. Het Sentech team heeft de knowhow om complexe integratietrajecten aan te pakken. Hun aanpak en kwaliteit maakt dat ze een uitstekende partner voor Sensolus en voor onze gezamenlijke klanten in Nederland zijn.”

Marcel Figge, Managing Director van Sentech over Sensolus als partner: “We gaan met Sensolus in zee omdat ze al jaren actief zijn in asset tracking. Ze kennen de kneepjes van het vak, van het ontwikkelen van betrouwbare hardware tot het uitrollen van een gebruiksvriendelijk applicatie platform. Hun oplossing biedt concrete optimalisatie-inzichten aan klanten.”

In eerste instantie richt Sentech zich – in de Nederlandse markt – op de branches afvalcontainers en materieelverhuur. Hierbij gaat het met name om bedrijven die materieel verhuren.

Hoe maak jij jouw materieel traceerbaar?

Als je materieel zoals containers en machines verhuurt, is er een risico op verlies en diefstal. Met asset tracking breng je in kaart waar jouw verhuurde materieel zich bevindt.

In een gebruiksvriendelijk platform verzamel je bijna real-time locatiegegevens van jouw assets. Zo maak je jouw materieel traceerbaar met asset tracking.

ik lees het artikel

Nieuwsbrief

Onze expert:

Pamela Goeverneur

e-mail Pamela

of bel: 073 2200 011

Nieuws

Sentech en Sensolus starten samenwerking

Sinds 1 augustus 2021 is het een feit… Het partnership tussen Sentech en het Belgische Sensolus. Wat houdt deze samenwerking in?
Lees verder >

Werken volgens hoge kwaliteitsnormen

Met hoge kwaliteitsnormen ontwikkel je een betrouwbaar een duurzaam eindproduct. Hoe pakt Sentech dat aan?
Lees verder >

Werken bij smart industry bedrijven: hoe ziet zo’n baan eruit?

Door smart industry worden sensorintegratieprojecten complexer. Hermen deelt zijn ervaringen met jou.
Lees verder >

Test Social Distancing: minder contacten door sensor, geen extra contacten door mondkapje

In het Smart Distance Lab (UvA) werd met camera’s en sensoren gemeten hoeveel afstand mensen van elkaar hielden.
Lees verder >

Efficiënt engineeren: voorkom technische mankementen in jouw machine

Hoe werkt efficiënt engineeren bij een sensorintegratie? Ben voorbereid en voorkom verrassingen in een later stadium van jouw project.
Lees verder >
Bij ons aan de slag

Corporate Recruiter

Als Corporate Recruiter (32 uur) ben jij verantwoordelijk voor het werving en selectieproces. Check deze vacature.
Lees verder >

Inside Sales Engineer

Jouw grote hart voor technologie komt goed van pas. Want, op basis van klantbehoeften bedenk jij maatwerk sensoroplossingen.
Lees verder >

Strategisch Inkoper

Veel verantwoordelijkheid en een eigen pakket aan leveranciers. Dat krijg jij als Strategisch Inkoper. Bekijk deze vacature!
Lees verder >

Assemblage Medewerker

Kom jij bij ons werken als Assemblage Medewerker? Met jouw assemblage skills maak jij sensoroplossingen. Check de vacature!
Lees verder >

Project Engineer

Krijg jij energie van uitdagende technische projecten waarin jij je vastbijt in klant specifieke sensorvraagstukken? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor jou als Project Engineer. Ben jij onze nieuwe collega?
Lees verder >