Sentech en Sensolus starten samenwerking

Sinds 1 augustus 2021 is het een feit… Het partnership tussen Sentech en het Belgische Sensolus. Sensolus ontwikkelt asset trackers die verbonden zijn met een IoT-platform. Door deze samenwerking neemt Sentech de verkoop, installatie en configuratie van deze oplossing in Nederland op zich.

De container- en materiaalverhuurindustrie is afhankelijk van duizenden niet-verbonden fysiek materieel (assets). Die assets spelen een kritische rol in dagelijkse processen en workflows. Denk hierbij aan bijvoorbeeld containers, trailers en transportverpakkingen.

Veel bedrijven ervaren problemen doordat een deel van deze assets kwijtraakt en niet meer te traceren is. Het komt ook voor dat er informatie ontbreekt over het gebruik van een asset. Door een asset te voorzien van een tracker die is verbonden met het internet, heb je bijna real-time inzicht in de locatiegegevens van de asset.

Sensorintegratie bij asset tracking

De asset tracker kan je combineren met allerlei sensoren om bijvoorbeeld temperatuur en luchtvochtigheid in een container te meten. Deze mogelijkheid van sensorintegratie is één van de redenen waarom Sensolus een partnership met Sentech is aangegaan.

Filip van Lancker, Head of partnership van Sensolus, over de keuze voor Sentech: “De Sensolus-oplossingen zijn klant specifiek. Samen met onze partners creëren we een oplossing om logistiek management en productieprocessen te optimaliseren. Het Sentech team heeft de knowhow om complexe integratietrajecten aan te pakken. Hun aanpak en kwaliteit maakt dat ze een uitstekende partner voor Sensolus en voor onze gezamenlijke klanten in Nederland zijn.”

Marcel Figge, Managing Director van Sentech over Sensolus als partner: “We gaan met Sensolus in zee omdat ze al jaren actief zijn in asset tracking. Ze kennen de kneepjes van het vak, van het ontwikkelen van betrouwbare hardware tot het uitrollen van een gebruiksvriendelijk applicatie platform. Hun oplossing biedt concrete optimalisatie-inzichten aan klanten.”

In eerste instantie richt Sentech zich – in de Nederlandse markt – op de branches afvalcontainers en materieelverhuur. Hierbij gaat het met name om bedrijven die materieel verhuren.

Hoe maak jij jouw materieel traceerbaar?

Als je materieel zoals containers en machines verhuurt, is er een risico op verlies en diefstal. Met asset tracking breng je in kaart waar jouw verhuurde materieel zich bevindt.

In een gebruiksvriendelijk platform verzamel je bijna real-time locatiegegevens van jouw assets. Zo maak je jouw materieel traceerbaar met asset tracking.

ik lees het artikel

Nieuwsbrief

Onze expert:

Pamela Goeverneur

e-mail Pamela

of bel: 073 2200 011

Nieuws

Sentech trekt private equity aan voor groei en marktdiversificatie

Sinds eind maar 2022 heeft Smile Invest een meerderheidsbelang in Sentech. Waarom deze samenwerking? Dat lees je in dit artikel.
Lees verder >

Sentech en Smile Invest slaan handen ineen

Om de groeiambities en lange termijn doelstellingen te realiseren, gaat Sentech met Smile Invest samenwerken.
Lees verder >

Geïsoleerde oplossingen zijn niet meer van deze tijd

Bij sensorintegratie gaat het gaat om het leveren van de meest optimale sensorproducten. Maar vooral ook om de inpassing in het totale systeem van de klant.
Lees verder >

Partnership tussen Sentech en lidar specialist

Sentech is een samenwerking aangegaan met lidar specialist Velodyne. Lidar zie je terug in bijvoorbeeld agv’s en robotica. Lees meer over deze samenwerking en lidar.
Lees verder >

Asset tracking: welke lokalisatietechnologie heb jij nodig?

Bij asset tracking zijn er verschillende lokalisatietechnologieën... Zoals GPS, Wifi, bluetooth en netwerk triangulatie. Welke technologie gebruik je in welke situatie?
Lees verder >
Bij ons aan de slag

Projectondersteuner Office Manager (tijdelijk)

Vanuit deze functie ondersteun je het MT en begeleid je toffe projecten. Van telefoniebeleid tot evenementen.
Lees verder >

Ervaren Projectleider Sensortechnologie

Als Ervaren Projectleider ben je verantwoordelijk voor het realiseren van unieke projecten op het gebied van sensorintegratie.
Lees verder >

Junior Projectleider Sensortechnologie

Als Junior Projectleider ben je verantwoordelijk voor het realiseren van unieke projecten op het gebied van sensorintegratie.
Lees verder >

Financial Controller

In deze veelzijdige rol binnen onze groeiende organisatie ben je (strategisch) sparringpartner en rechterhand van onze Finance Manager. Lees meer over deze vacature.
Lees verder >

Recruiter & Employer Branding Specialist

Als Recruiter & Employer Branding Specialist (32-40 uur) run jij bij Sentech jouw eigen recruitment-toko. Én dat binnen een mensgerichte organisatie. Lees verder!
Lees verder >
Customer Service:
T +31(0) 73 2200 000

Technical Support
T +31 (0)73 220 00 19