Trilling en versnelling sensoren

Van rammelende auto’s tot geavanceerde waferstages in de halfgeleiderindustrie, overal zie je bewegingen. Soms zijn de snelheden eenparig, maar regelmatig is het interessanter om te kijken naar de veranderingen van die snelheid, dus naar versnellingen en vertragingen.

Versnellingssensoren zijn bedoeld om snelheidsveranderingen te registreren. Als een auto optrekt, meet zo’n sensor dat. Maar zodra de cruisecontrol aangaat, valt het signaal naar nul. Pas als de auto remt bij het volgende stoplicht, detecteert de sensor een vertraging.

Trillingen zijn niets meer dan een – al dan niet regelmatige – aaneenschakeling van versnellingen en vertragingen. Versnellingssensoren zijn daarom ook heel geschikt om vibraties te meten. Die trillingen kunnen heel klein zijn – denk aan 50 nanometer – maar ook heel groot.

De versnelling en trillingen bij een raketlancering zijn gigantisch, maar ook in een waferstage lopen de G-krachten enorm op. Welke sensor het meest geschikt is, hangt af van onder meer de gewenste nauwkeurigheid, het maximale ruisniveau, de prijs, de behuizing, et cetera.

Accelerometers

Versnellingen en trillingen meten

bekijk sensoren

Hulp nodig?

In onze merkonafhankelijke sensordatabase vind je slechts een selectie van de beschikbare sensoren. Met zoveel verschillende technologieën en fabrikanten kan onze online sensordatabase nooit 100% compleet zijn. Vind je niet wat je zoekt? Of heb je een vraag? Stuur een e-mail naar onze sensorexperts. We kijken graag met je mee.

stel jouw vraag
 

Nieuws

Sentech en Smile Invest slaan handen ineen

Om de groeiambities en lange termijn doelstellingen te realiseren, gaat Sentech met Smile Invest samenwerken.
Lees verder >

Geïsoleerde oplossingen zijn niet meer van deze tijd

Bij sensorintegratie gaat het gaat om het leveren van de meest optimale sensorproducten. Maar vooral ook om de inpassing in het totale systeem van de klant.
Lees verder >

Partnership tussen Sentech en lidar specialist

Sentech is een samenwerking aangegaan met lidar specialist Velodyne. Lidar zie je terug in bijvoorbeeld agv’s en robotica. Lees meer over deze samenwerking en lidar.
Lees verder >

Asset tracking: welke lokalisatietechnologie heb jij nodig?

Bij asset tracking zijn er verschillende lokalisatietechnologieën... Zoals GPS, Wifi, bluetooth en netwerk triangulatie. Welke technologie gebruik je in welke situatie?
Lees verder >

Sentech en Sensolus starten samenwerking

Sinds 1 augustus 2021 is het een feit… Het partnership tussen Sentech en het Belgische Sensolus. Wat houdt deze samenwerking in?
Lees verder >
Bij ons aan de slag
Customer Service:
T +31(0) 73 2200 000

Technical Support
T +31 (0)73 220 00 19