Level en flow sensoren

Hoeveel brandstof zit er nog in de benzinetank? Of hoeveel graan is er opgeslagen in mijn silo? Antwoord op dat soort vragen krijg je met een levelsensor.

Welke sensoroplossing de juiste is, hangt van veel zaken af. Gaat het om een vloeistof of een vaste stof? Wat is de structuur van het materiaal? Absorbeert het licht, geluid en/of radiosignalen? Is het een explosiegevaarlijke omgeving? Hoe nauwkeurig moet de meting zijn? Wil je het weten in micrometer of millimeter, of volstaat het om slechts een indicatie te krijgen (vol, half vol, leeg)? En uiteraard, wat mag het kosten?

Als het medium dat je wilt meten, niet statisch is maar dynamisch, kom je op het terrein van de flowsensoren. Hoewel er oplossingen te bedenken zijn voor bewegende vaste stoffen zoals graan of cementpoeder, gaat het in de praktijk vrijwel uitsluitend over vloeistoffen en gassen. Beide categorieën hebben hun eigen sensoropties. Een meetelement voor gasflow is niet geschikt om een vloeistofstroom te registreren, en vice versa.

Levelsensoren

Niveaumeting vloeistof

bekijk sensoren

Flowmeters

Doorstroming gas of vloeistof meten

bekijk sensoren

Lekdetectie

Aanwezigheid van vloeistof meten

bekijk sensoren

Hulp nodig?

In onze merkonafhankelijke sensordatabase vind je slechts een selectie van de beschikbare sensoren. Met zoveel verschillende technologieën en fabrikanten kan onze online sensordatabase nooit 100% compleet zijn. Vind je niet wat je zoekt? Of heb je een vraag? Stuur een e-mail naar onze sensorexperts. We kijken graag met je mee.

stel jouw vraag
 

Nieuws

Sentech en Smile Invest slaan handen ineen

Om de groeiambities en lange termijn doelstellingen te realiseren, gaat Sentech met Smile Invest samenwerken.
Lees verder >

Geïsoleerde oplossingen zijn niet meer van deze tijd

Bij sensorintegratie gaat het gaat om het leveren van de meest optimale sensorproducten. Maar vooral ook om de inpassing in het totale systeem van de klant.
Lees verder >

Partnership tussen Sentech en lidar specialist

Sentech is een samenwerking aangegaan met lidar specialist Velodyne. Lidar zie je terug in bijvoorbeeld agv’s en robotica. Lees meer over deze samenwerking en lidar.
Lees verder >

Asset tracking: welke lokalisatietechnologie heb jij nodig?

Bij asset tracking zijn er verschillende lokalisatietechnologieën... Zoals GPS, Wifi, bluetooth en netwerk triangulatie. Welke technologie gebruik je in welke situatie?
Lees verder >

Sentech en Sensolus starten samenwerking

Sinds 1 augustus 2021 is het een feit… Het partnership tussen Sentech en het Belgische Sensolus. Wat houdt deze samenwerking in?
Lees verder >
Bij ons aan de slag
Customer Service:
T +31(0) 73 2200 000

Technical Support
T +31 (0)73 220 00 19