Druk en temperatuur sensoren

Er zijn weinig grootheden die vaker zo bepalend zijn als temperatuur. Dat begint al thuis waar je de thermostaat instelt op een comfortabele temperatuur. Daar wil je dat het 20 graden is, en blijft. Een sensor in de thermostaat meet de omgevingstemperatuur zodat de verwarmingen kunnen worden geregeld.

Zo’n sensor, of een simpele huis-tuin-en-keuken thermometer, is zelden nauwkeurig genoeg voor industriële toepassingen. Want ook voor die applicaties en processen – van een automotor tot de chemische sector – is het vaak essentieel hoe warm of hoe koud het is. In de basis heeft dat te maken met het feit dat verschillende materialen anders op temperatuursveranderingen reageren. Ze hebben een andere uitzettingscoëfficiënt en als je niet uitkijkt, kan dat de nauwkeurigheid van je kernproces behoorlijk frustreren.

Ook druk is in veel toepassingen een interessante grootheid. Druk wordt vaak zelfs samen met de temperatuur gemeten. Dat kan met één sensor; makkelijk in gebruik, maar zo’n gecombineerde sensor is wel wat hoger in aanschafprijs.

Drukschakelaars

Schakelen bij ingesteld drukniveau

bekijk sensoren

Hulp nodig?

In onze merkonafhankelijke sensordatabase vind je slechts een selectie van de beschikbare sensoren. Met zoveel verschillende technologieën en fabrikanten kan onze online sensordatabase nooit 100% compleet zijn. Vind je niet wat je zoekt? Of heb je een vraag? Stuur een e-mail naar onze sensorexperts. We kijken graag met je mee.

stel jouw vraag
 

Nieuws

Sentech en Smile Invest slaan handen ineen

Om de groeiambities en lange termijn doelstellingen te realiseren, gaat Sentech met Smile Invest samenwerken.
Lees verder >

Geïsoleerde oplossingen zijn niet meer van deze tijd

Bij sensorintegratie gaat het gaat om het leveren van de meest optimale sensorproducten. Maar vooral ook om de inpassing in het totale systeem van de klant.
Lees verder >

Partnership tussen Sentech en lidar specialist

Sentech is een samenwerking aangegaan met lidar specialist Velodyne. Lidar zie je terug in bijvoorbeeld agv’s en robotica. Lees meer over deze samenwerking en lidar.
Lees verder >

Asset tracking: welke lokalisatietechnologie heb jij nodig?

Bij asset tracking zijn er verschillende lokalisatietechnologieën... Zoals GPS, Wifi, bluetooth en netwerk triangulatie. Welke technologie gebruik je in welke situatie?
Lees verder >

Sentech en Sensolus starten samenwerking

Sinds 1 augustus 2021 is het een feit… Het partnership tussen Sentech en het Belgische Sensolus. Wat houdt deze samenwerking in?
Lees verder >
Bij ons aan de slag
Customer Service:
T +31(0) 73 2200 000

Technical Support
T +31 (0)73 220 00 19