Pulsotronic: inductive sensoren voor vervuilde omgevingen

Pulsotronic inductive sensoren

Maatwerk sensoren alleen voor grote oplages? Echt niet! Samen met Pulsotronic maken wij aangepaste inductive sensoren ook toegankelijk voor kleine oplages. Zoals voor positiedetectie onder zware omstandigheden. Wat wil jij meten en welke technologie heb jij hiervoor nodig? En hoe integreer je deze sensor? Met ondersteuning van Sentech, verzamel jij de juiste kennis van technologie, productie, integratie en applicatie. Alleen zo integreer jij een betrouwbare sensoroplossing.

Hoe integreer jij inductive sensoren?

Voor de integratie van inductive sensoren benutten wij de technologieën en capaciteiten van Pulsotronic. Zij leveren niet zomaar maatwerk sensoren. Het gaat om de natuurkundige grootheid die jij wil omzetten naar een signaal. Samen met onze partner selecteren we de technologie die hier het allerbeste bij aansluit.

Waar Pulsotronic de technologie- en productiekennis in huis heeft, weet Sentech alles van integratie en de applicatie. Bij kleine volumes maakt Sentech de complexe sensoroplossingen. Zodra de volumes groter worden dan 50.000 stuks, is het efficiënter als Pulsotronic de assemblage op zich neemt. Pulsotronic is als een verlengstuk van Sentech.

Waardevolle faciliteiten voor betrouwbare sensoroplossing

Onze partner maakt ontzettend snel prototypes. Ze zijn hierbij niet afhankelijk van andere organisaties. Mallen maken, spuitgieten en testcapaciteit in eigen proeflaboratorium voor EMC-certificering en klimaatbeproeving. Maar ook een eigen elektronica assemblage afdeling. Het is allemaal in huis.

Voor het maken van een behuizing is de juiste kennis en ervaring aanwezig. Zoals ultrasoonlassen. Met deze techniek worden verschillende kunststoffen aan elkaar gelast. Het resultaat is een onzichtbare en sterkere verbinding dan bij lijmen en smelten. Ook beheersen zij verschillende technologieën voor potting.

Service gaat verder dan het ontwikkelen van een sensoroplossing. Als een sensor niet (goed) functioneert, spoort Pulsotronic de oorzaak op met een röntgenscan. Zij hebben namelijk hun eigen X-ray machine.

PCB bestukking door

Positiedetectie onder zware omstandigheden

Een inductive sensor werkt met een elektromagnetisch veld dat reageert op de aanwezigheid van alle soorten metaal. Hierdoor is de sensor ongevoelig voor vuil, zoals stof, vocht en olie. Deze technologie is contactloos waardoor er geen slijtage plaatsvindt.

Deze eigenschappen maken de inductive technologie geschikt voor toepassingen onder zware omstandigheden, zoals in machinebouw. Maar ook in agrarische en automotive toepassingen.

  • Positiedetectie voor machinebouw en automotive
    Zijn gevoeligheid voor metaal, maakt inductive technologie uiterst geschikt voor detectie van bewegende metalen onderdelen. Zo zie je deze sensor terug op hijskranen voor bijvoorbeeld cilinderpositiedetectie en staalkabeldetectie.

  • Hoekverdraaiingssensor
    Inductive technologie is ook bij hoekmeting de uitkomst. Zo’n contactloze hoekverdraaiingsensor past goed in bijvoorbeeld automotive toepassingen.De contactloze sensor slijt niet en is waterdicht.

    Het is mogelijk om deze oplossing redundant uit te voeren. Dat wil zeggen dat twee circuits in de sensor onafhankelijk van elkaar werken. Hierdoor blijft de sensor altijd functioneren, ook als één circuit uitvalt. Daarnaast kan deze oplossing met ECE-keurmerk worden geleverd. Een ECE-keurmerk is samen met een E-markering verplicht voor elektronische componenten in voertuigen binnen de Europese Unie. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat de sensor wordt beïnvloed door straling van buitenaf.

Wie is Pulsotronic

Pulsotronic ontwikkelt en produceert sensortechnologie en elektrische componenten voor machines, automatisering en automotive sector. Als dochteronderneming van het Duitse Phoenix Contact, zijn zij wereldwijd actief.

Naast het assortiment van inductieve sensoren, leveren zij onder andere hoekverdraaiingssensoren, krachtsensoren, magnetische hal sensoren en optische sensoren. Pulsotronic bedenkt oplossingen die verder gaan dan bestaande technologieën. Hun sensoroplossingen zie je terug in landbouw-toepassingen bij grote OEM’s.

Hoe kies je de juiste sensor? 

Om tot de best passende sensortechnologie te komen, moet je eerst weten wat je écht nodig hebt. Hoe kies je de juiste technologie? En welke criteria verzamel je?

Onze 10 selectievragen helpen jou hierbij.

ik lees het artikel

Onze expert:

Rob Pieters

“Inductive sensoren vormen de oplossing bij positiedetectie en metaalseparatie. Toch is het soms waardevol om andere technologieën te onderzoeken. Zeker als je nóg nauwkeuriger wil meten.”

e-mail Rob

of bel: 073 2200 005

Downloads:

Technische PDF

Wil je technisch inhoudelijk meer weten over inductive technologie? Met deze PDF's (max. 541 kb) ben je direct op de hoogte van alle mogelijkheden!

Onze partner:

Voor de integratie van inductive sensoren benutten wij de technologieën en capaciteiten van Pulsotronic. Sentech helpt jou met haar kennis van engineering, design en integratie. Als een verlengstuk van elkaar werken wij samen.

Nieuws

Werken volgens hoge kwaliteitsnormen

Met hoge kwaliteitsnormen ontwikkel je een betrouwbaar een duurzaam eindproduct. Hoe pakt Sentech dat aan?
Lees verder >

Werken bij smart industry bedrijven: hoe ziet zo’n baan eruit?

Door smart industry worden sensorintegratieprojecten complexer. Hermen deelt zijn ervaringen met jou.
Lees verder >

Test Social Distancing: minder contacten door sensor, geen extra contacten door mondkapje

In het Smart Distance Lab (UvA) werd met camera’s en sensoren gemeten hoeveel afstand mensen van elkaar hielden.
Lees verder >

Efficiënt engineeren: voorkom technische mankementen in jouw machine

Hoe werkt efficiënt engineeren bij een sensorintegratie? Ben voorbereid en voorkom verrassingen in een later stadium van jouw project.
Lees verder >

Hoe toekomstbestendig zijn familiebedrijven? Sentech als werkgever

Jouw carrière in de high tech ligt in Nieuwkuijk. Sentech als werkgever creëert een werkomgeving die toekomstbestendig is. Waar ligt jouw behoefte?
Lees verder >
Bij ons aan de slag

Quality Engineer

Zie jij jezelf als kwaliteitsambassadeur die de organisatie adviseert? Wie weet ben jij onze nieuwe Quality Engineer!
Lees verder >

Inkoper

In deze tactische inkooprol ben je samen met jouw collega’s verantwoordelijk voor de inkoopactiviteiten. Ben jij onze nieuwe Inkoper?
Lees verder >

Logistiek Medewerker

Jij verwerkt inkomende en uitgaande goederen in ons magazijn. Ook denk je mee om het logistieke proces te verbeteren. Check deze veelzijdige baan.
Lees verder >

(Senior) Account Manager

In deze rol help jij onze klanten bij het vinden van sensoroplossingen. Ben jij een techneut met passie voor sales?
Lees verder >

Maak indruk met jouw open sollicitatie!

We staan open voor gemotiveerde en bekwame mensen die ons team willen versterken. Maak indruk op ons!
Lees verder >