Veilig afstand houden op het werk met de Coronapieper

De Social Distancing Sensor (Coronapieper) draag je eenvoudig bij je. De kleine sensor hand je bijvoorbeeld om je nek met een keycord.

1,5 meter afstand houden is een flinke gedragsverandering. Privé, maar ook op de werkvloer. De Social Distancing Sensor is een klein apparaat, dat fungeert als Coronapieper om mensen te helpen op een verantwoorde manier afstand te houden. Zo werk je veiliger samen en bescherm je elkaars gezondheid.

De afstandssensor meet de afstand tot collega’s, die ook een sensor dragen. Komt je te dichtbij, dan geeft de Coronapieper een waarschuwingssignaal.


Weetje
De Coronapieper maakt gebruik van ultra wideband technologie voor hoge precisie


Hoe werkt de Coronapieper?

De Coronapieper is een handige wearable die medewerkers of bezoekers bij zich dragen. Komen zij binnen anderhalve meter van iemand anders met een pieper? Dan geeft het apparaatje een alarm: het gaat trillen, maakt geluid, en geeft een lichtsignaal.

Op deze manier wordt op een verantwoorde manier social distancing op de werkvloer, in productie-omgevingen, of tijdens evenementen bewaakt.

Hoe werkt de Social Distancing Sensor?

Hoe werkt de SDS? Stap 1: Iedere medewerker of bezoeker ontvangt een sensor. Stap 2: Zodra het apparaatje een andere sensor binnen anderhalve meter detecteert, geven beide tags een signaal af. Stap 3: Het signaal stopt als de afstand groter is dan 1,5 meter.

Dankzij zijn vorm is de Coronapieper makkelijk draagbaar als armband of als ketting aan een keycord. De gadget is spatwaterdicht en eenvoudig te ontsmetten na gebruik. De oplaadbare batterij gaat 8 tot 12 uur mee, afhankelijk van het aantal signaleringen.

Door de ultra wideband technologie (UWB) is de Coronapieper nauwkeurig tot 10 centimeter. De tags functioneren onafhankelijk en zijn niet afhankelijk van andere netwerken of infrastructuur.

Groeperen van tags

Een groep van piepers kan worden gekoppeld, zodat zij geen waarschuwingssignaal geven voor andere apparaten binnen de groep. Dit is ideaal voor bezoekers uit hetzelfde huishouden, zodat zij zonder problemen met elkaar kunnen optrekken.

Privacy gewaarborgd

De Coronapieper slaat geen persoonsgegevens op waardoor de privacy van de drager beschermd blijft. Door middel van de SDS Access Point kun je als werkgever de tags uitlezen en waardevolle inzichten opdoen.

Zo kun je zien of dat tags clusteren op een bepaalde plaats, zoals bij een koffieautomaat. Zo kan je jouw mensen als groep ervan bewust maken dat ze op een bepaalde plaats meer afstand moeten houden.

Door social distancing ook op de werkvloer toe te passen, voorkomen we de verspreiding van virussen zoals COVID-19. Dankzij een Coronapieper verklein jij de kans dat jouw medewerkers op het werk ziek worden én dat zij virussen overdragen.

Aanvullende opties

Bij het kopen van de Coronapieper heb je keuze uit aanvullende opties. Door bijvoorbeeld uit te breiden met het SDS Access Point vergroot je inzichten en mogelijkheden van de SDS-tag. Deze uitbreiding verbind je met een eigen computernetwerk, wat de volgende voordelen biedt:

  • Als een bezoeker samen met de SDS-tag jouw pand of terrein verlaat, waarschuwt de tag jou en de gebruiker.

  • Standaard wordt de SDS geleverd met een geluids-, trillings- en lichtsignaal. Met het SDS Access Point kan jij zelf signalen aan- en uitzetten.

  • Het systeem registreert waargenomen incidenten. Zo kan je uitlezen op welke plaatsen tags clusteren.

Bezoek de webshop om de Coronapieper direct te bestellen, of voor informatie over de aanvullende opties.

Accessoires voor de Social Distancing Sensor (Coronapieper)

Dankzij diverse accessoires heb je meer mogelijkheden met de pieper. Opladen, pairen tot groepen en data uitlezen is dan een peuleschil.

Maak afstand houden makkelijk!

ik ga naar de SDS-shop

Onze expert:

Hendrik-Jan Dreuning

"Ander halve meter afstand houden is een flinke gedragsverandering. Hoe houd je de juiste afstand van mensen, zoals op de werkvloer?"

e-mail Hendrik-Jan

of bel: 073 2200 335

Downloads:

Specificaties Social Distancing Sensor

Wil jij inhoudelijk meer weten over de SDS? In de brochure (703 kb) vind je specificaties over deze tool.

Nieuws

Sentech en Sensolus starten samenwerking

Sinds 1 augustus 2021 is het een feit… Het partnership tussen Sentech en het Belgische Sensolus. Wat houdt deze samenwerking in?
Lees verder >

Werken volgens hoge kwaliteitsnormen

Met hoge kwaliteitsnormen ontwikkel je een betrouwbaar een duurzaam eindproduct. Hoe pakt Sentech dat aan?
Lees verder >

Werken bij smart industry bedrijven: hoe ziet zo’n baan eruit?

Door smart industry worden sensorintegratieprojecten complexer. Hermen deelt zijn ervaringen met jou.
Lees verder >

Test Social Distancing: minder contacten door sensor, geen extra contacten door mondkapje

In het Smart Distance Lab (UvA) werd met camera’s en sensoren gemeten hoeveel afstand mensen van elkaar hielden.
Lees verder >

Efficiënt engineeren: voorkom technische mankementen in jouw machine

Hoe werkt efficiënt engineeren bij een sensorintegratie? Ben voorbereid en voorkom verrassingen in een later stadium van jouw project.
Lees verder >
Bij ons aan de slag

Business Controller

Vertaal jij ontwikkelingen en stuurinformatie naar een toekomstvisie? En kan jij deze visie ook uitdragen en concreet maken? Check de vacature Business Controller!
Lees verder >

Assemblage Medewerker

Kom jij bij ons werken als Assemblage Medewerker? Met jouw assemblage skills maak jij sensoroplossingen. Check de vacature!
Lees verder >

Project Engineer

Krijg jij energie van uitdagende technische projecten waarin jij je vastbijt in klant specifieke sensorvraagstukken? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor jou als Project Engineer. Ben jij onze nieuwe collega?
Lees verder >

Quality Engineer

Zie jij jezelf als kwaliteitsambassadeur die de organisatie adviseert? Wie weet ben jij onze nieuwe Quality Engineer!
Lees verder >

(Senior) Account Manager

In deze rol help jij onze klanten bij het vinden van sensoroplossingen. Ben jij een techneut met passie voor sales?
Lees verder >