Azbil sensor: voor slimme aanwezigheidsdetectie

Azbil fiber optic switch PHX-EG

Waarom maak je bepaalde keuzes in het design van jouw machine? Welke sensoroplossing past het beste bij jouw applicatie? In een situatie waarbij zeer betrouwbare aanwezigheidsdetectie een grote rol speelt, kleine componenten, of bijvoorbeeld leadframe detectie, kan een Azbil sensor op zijn plaats zijn. Jouw challenge vraagt om expertise en de juiste toepassing van sensorintegratie.

In de high tech industrie is nauwkeurig meten aan de orde van de dag. Zo zijn het bewerkingsproces, het meten van een begin en of eindpositie, kleine componenten die gecontroleerd vastgehouden moeten worden, én leadframe detectie een paar sprekende voorbeelden. Ook een triggerfunctie om aan te geven waar het product in het proces zit, hoort hierbij.

Azbil heeft oplossingen die hier goed bij aansluiten. Met deze exclusieve (kleine) componenten leveren we gericht geïntegreerde sensoroplossingen, die jouw machine beter maken. Zelfs in de meest uitdagende omgevingscondities.

Is kwalitatief meten belangrijk?

Jouw project kan geslaagd zijn met optische sensoren, fotocellen of misschien wel een hoog nauwkeurig lichtgordijn. Denk hierbij aan een fiber optic amplifier (HPX-EG), photoelectric sensor glasvezel (HPF) en laser sensor (K1G) van Azbil.

Hoe selecteer je de meest geschikte sensortechnologie en bouwvorm, die het beste past bij jou integratie? Moet de zender en ontvanger in één huis zitten, of juist gescheiden van elkaar? Je merkt het, er zijn genoeg vragen te beantwoorden. Daarbij dagen wij jou uit voor het beste kwalitatieve resultaat. Onze kennis en ervaring delen we direct met jou.

Heb je zelf al een idee, dan challengen we dit. Is het de best beschikbare technologie of oplossing voor jouw machine? Bij jouw sensorproject doorlopen we diverse processtappen, én wordt gelet op de juiste verhouding tussen kwaliteit, prijs, prestaties en doorlooptijd.

Meten en detecteren met fiber, fotocel of lichtgordijn

Van Liquid Level Detection en Wafer Projection Detection, tot Gold Wire Detection en Leadframe detection. Een Azbil sensor is in de high tech industrie erg goed in te zetten voor meten en detecteren. Een aantal componenten verdienen extra aandacht.

 • K1G
  De ontvangers in de K1G-modellen van Azbil zijn uitgerust met CMOS lineaire beeldtechnologie. Deze leveren snelle en zeer nauwkeurige positiemetingen, tot wel 1 micrometer en een resolutie van 0,1 micrometer. Kleine variaties en dynamische processen kunnen met deze sensor worden gedetecteerd en gevisualiseerd.

  Speciale regelaars calculeren de positie van het ontvangen licht en vertalen deze naar een gemakkelijk te interpreteren uitkomst. Dit maakt het mogelijk om eenvoudig diktes en kantsturingen te meten. Daarnaast is de K1G-bouwvorm met 8 millimeter dun te noemen.

 • HPX-EG
  Deze versterker voor slimme fibers heeft een dubbelcijferig display en automatische teach in functionaliteit. Het voordeel is dat de gevoeligheidsinstelling automatisch wordt geoptimaliseerd bij het afstellen. De amplifier werkt samen met de HPF fiber (photoelectric sensor), en behoort tot de Azbil-familie van digital fiber optic switches. Er zijn circa 200 bouwvormen om uit te kiezen.

 • HPF
  In combinatie met versterker uit de HPX-EG of HPX-AG serie, zijn de HPF fiber units geschikt voor verschillende toepassingen en omgevingen. Denk aan Liquid Level Detection, Passing Chip Detection en Wafer Mapping. De sensoren zijn niet alleen hittebestendig, maar ook toepasbaar in vacuüm en resistent tegen chemische belasting.

Wie is Azbil Europe?

Azbil is van oorsprong een Japans bedrijf en onze partner in geavanceerde meet- en regeltechnieken. Het bedrijf werd in 1906 opgericht als de Yamatake Group, later de Azbil Group. De Europese tak bestaat sinds 2001 en is met name actief in de automatisering van gebouwen. Sentech werkt met Azbil in de industriële automatisering, vooral in de machinebouw.

Samen creëren we een duurzame toekomst, waarin mensen, bedrijven en het milieu op aarde harmonieus naast elkaar bestaan. Dat is waar Azbil in gelooft. Net als Sentech staan ook toewijding, kostenefficiënte oplossingen en (after sales) service centraal.

Azbil factory in Shonan

Goed voorbeeld van Sioux CCM doet volgen

Met Azbil-sensoren is de resolutie van de Sioux CCM-printstraat verbeterd. Met een resolutie van 0,1 micrometer en een herhaalnauwkeurigheid van 1 micrometer, bood de K1G de juiste mogelijkheden. CCM wilde van de totale onnauwkeurigheid hooguit een paar mu aan de sensor toekennen, dat is gelukt. Hoe?

Door het directe contact dat Sentech heeft met de ontwikkelaar in Japan. Hierdoor is het mogelijk om te beoordelen of het product geschikt is voor de applicatie.

Check direct deze challenge!

vertel mij meer

Onze expert:

Sean Ram

"De best beschikbare technologie of oplossing voor jouw machine, dat kan een Azbil-component zijn. De kennis van sensortechnologie, applicatie know how, innovatie en ontwerp komt samen in de voor jou optimale sensorintegratie."

e-mail Sean

of bel: 073 2200 007

Downloads:

Technische PDF

Wil je technisch inhoudelijk meer weten over de K1G, HPX-EG of de HPF fiber unit? Met deze PDF's (max. 4,1 mb) ben je direct op de hoogte van alle mogelijkheden!

Onze partner:

Een Azbil sensor of component is hoog nauwkeurig bij meten en detectie. Wij helpen jou met onze applicatie- en integratiekennis.

Nieuws

Efficiënt engineeren: voorkom technische mankementen in jouw machine

Hoe werkt efficiënt engineeren bij een sensorintegratie? Ben voorbereid en voorkom verrassingen in een later stadium van jouw project.
Lees verder >

Hoe toekomstbestendig zijn familiebedrijven? Sentech als werkgever

Jouw carrière in de high tech ligt in Nieuwkuijk. Sentech als werkgever creëert een werkomgeving die toekomstbestendig is. Waar ligt jouw behoefte?
Lees verder >

Met welke kwaliteitsnorm ontwikkel jij een duurzame sensoroplossing?

Ontwikkel jouw duurzame sensoroplossing met de allerhoogste kwalitietsnorm: IATF 16949. Hoe pas je dit proces aan op jouw kwaliteitbehoeften?
Lees verder >

Omgaan met veranderingen op het werk door digitalisering

Veranderingen door digitalisering hebben invloed op jouw baan. Leer omgaan met deze veranderingen op het werk. Zo speel jij in op jouw toekomst van werk.
Lees verder >

Kijk en loop bij Sentech binnen: virtuele tour

Sentech en Google nemen je mee op een virtuele tour door het bedrijfspand.
Lees verder >
Bij ons aan de slag

Inside Sales Engineer

Op basis van klantbehoeften bedenk jij unieke sensoroplossingen. Ben jij het eerste technische aanspreekpunt voor onze klanten?
Lees verder >

(Senior) Account Manager

In deze rol help jij onze klanten bij het vinden van sensoroplossingen. Ben jij een techneut met passie voor sales?
Lees verder >

Production Engineer

Als Production Engineer in de high tech verbeter je productkwaliteit. Ook maak jij werkprocessen efficiënter. Check deze vacature!
Lees verder >

Maak indruk met jouw open sollicitatie!

We staan open voor gemotiveerde en bekwame mensen die ons team willen versterken. Maak indruk op ons!
Lees verder >