Lidar-technologie: nauwkeuriger, compacter, duurzamer en betaalbaarder

De markt voor lidar-technologie is enorm gegroeid afgelopen jaren. Hoe meer (semi-)autonome voertuigen, des te meer toepassingen mogelijk zijn voor deze techniek voor detectie en afstandsbepaling. Wij nemen jou mee op ontdekkingsreis.

Marco Leeggangers, Sales Director bij Sentech is al een groot aantal jaren betrokken bij projecten met lidar, voluit LIght Detection And Ranging. Voorheen werd deze optische technologie vooral gebruikt voor onderzoek naar de atmosfeer en meteorologie, en toegepast in de lucht- en ruimtevaart. Maar lidar is steeds verfijnder en goedkoper geworden. Nu omarmen vele sectoren de technologie voor autonome bewegingstoepassingen: wat voor objecten zijn er in de omgeving, wat is de afstand tot die objecten, hoe snel bewegen ze, wat vraagt dat voor actie?

Lees het volledige artikel op de website van Link Magazine…

Dit artikel verscheen in Link Magazine editie oktober/november 2021 en is geschreven door Lucy Holl

Nieuwsbrief

Onze expert:

Marco Leeggangers

e-mail Marco

of bel: 073 2200 018

Nieuws

Sentech trekt private equity aan voor groei en marktdiversificatie

Sinds eind maar 2022 heeft Smile Invest een meerderheidsbelang in Sentech. Waarom deze samenwerking? Dat lees je in dit artikel.
Lees verder >

Sentech en Smile Invest slaan handen ineen

Om de groeiambities en lange termijn doelstellingen te realiseren, gaat Sentech met Smile Invest samenwerken.
Lees verder >

Geïsoleerde oplossingen zijn niet meer van deze tijd

Bij sensorintegratie gaat het gaat om het leveren van de meest optimale sensorproducten. Maar vooral ook om de inpassing in het totale systeem van de klant.
Lees verder >

Partnership tussen Sentech en lidar specialist

Sentech is een samenwerking aangegaan met lidar specialist Velodyne. Lidar zie je terug in bijvoorbeeld agv’s en robotica. Lees meer over deze samenwerking en lidar.
Lees verder >

Asset tracking: welke lokalisatietechnologie heb jij nodig?

Bij asset tracking zijn er verschillende lokalisatietechnologieën... Zoals GPS, Wifi, bluetooth en netwerk triangulatie. Welke technologie gebruik je in welke situatie?
Lees verder >
Bij ons aan de slag

Projectondersteuner Office Manager (tijdelijk)

Vanuit deze functie ondersteun je het MT en begeleid je toffe projecten. Van telefoniebeleid tot evenementen.
Lees verder >

Ervaren Projectleider Sensortechnologie

Als Ervaren Projectleider ben je verantwoordelijk voor het realiseren van unieke projecten op het gebied van sensorintegratie.
Lees verder >

Junior Projectleider Sensortechnologie

Als Junior Projectleider ben je verantwoordelijk voor het realiseren van unieke projecten op het gebied van sensorintegratie.
Lees verder >

Financial Controller

In deze veelzijdige rol binnen onze groeiende organisatie ben je (strategisch) sparringpartner en rechterhand van onze Finance Manager. Lees meer over deze vacature.
Lees verder >

Recruiter & Employer Branding Specialist

Als Recruiter & Employer Branding Specialist (32-40 uur) run jij bij Sentech jouw eigen recruitment-toko. Én dat binnen een mensgerichte organisatie. Lees verder!
Lees verder >
Customer Service:
T +31(0) 73 2200 000

Technical Support
T +31 (0)73 220 00 19