Pil Sensoren: afstand meten met ultrasoon sensor

Pil sensoren: afstand meten met ultrasoon sensoren

Wil je afstand meten met een ultrasoon sensor? Voorkom technische mankementen bij de integratie van de sensor in jouw machine. Hoe zorg je voor betrouwbare metingen bij zware omstandigheden, zoals stof en vocht? Zeker bij agrarische en industriële toepassingen is dat aan de orde van de dag. De integratie van een afstandssensor vraagt om specifieke kennis op productie- en R&D-niveau.

Welke specialismes komen er samen bij de integratie van ultrasoon sensoren?

Met ondersteuning van Pil integreren wij klantspecifieke ultrasoon sensoren. Hierbij heeft Pil de productiekennis in huis van ultrasoon, en helpen wij jou met onze engineering-, design- en integratiekennis. Zo zet jij jouw specifieke sensoroplossing zelf eenvoudig in jouw machine.

Als het gaat om sensortechnologieën, kan je nooit expert zijn in alles. Op basis van jouw behoeften, verdiepen onze R&D Engineers zich in technologieën, die aansluiten bij jouw applicatie. Pil Sensoren ondersteunt hierbij met kennis en ervaring op het gebied van ultrasoon-technologie.

Samen met jou vinden we de balans tussen kwaliteit, prijs, prestaties en doorlooptijd. Dit doen we door het doorlopen van processtappen, gebaseerd op Automotive-kwaliteit. Zo ontwikkelen en integreren we, in samenwerking met de juiste partners, voor jou dé juiste en betrouwbare sensoroplossing.

Ultrasoon afstandssensoren geschikt voor zware omstandigheden

Ultrasoon technologie meet afstanden met hoogfrequente geluidsgolven. Geluid is ongevoelig voor stof en vocht, wat deze afstandssensor geschikt maakt voor stoffige en vochtige omgevingen.

Door hun smalle geluidskegel, detecteren ze ook moeiteloos ongelijke oppervlakken en reflecterende vloeistofoppervlakken. Zelfs glas en transparante folies geven betrouwbare meetresultaten.

In welke toepassingen kan ultrasoon een uitkomst zijn?

  • Objectdetectie in Agro
    In landbouwvoertuigen meet ultrasoon bijvoorbeeld de gewashoogtes. Met zijn hoge afdichting tot IP68, hebben stof en vocht geen invloed op de meetresultaten. Dit maakt deze technologie geschikt als afstandssensor in agrarische toepassingen.

  • Detectie bij afwikkelen in machines
    Ultrasoon zie je vaak terug in machines. Voor bijvoorbeeld het afwikkelen van rollen papier, folie en textiel. De afstandssensor detecteert alle materialen, ook transparante folie.

  • Afstandsmeting en botsdetectie in AGV’s
    De technologie is een oplossing voor botsvermijding in AGV’s. Doordat ultrasoon alle materiaal detecteert en ongevoelig is voor vocht en stof, maakt deze technologie tot een veilig oplossing.

Wie is Pil Sensoren?

Pil Sensoren ontwikkelt en produceert ultrasoon sensoren. Deze afstandssensoren vind je terug in industriële automatisering en monitoring- en Automotive-toepassingen. De van oorsprong Duitse sensorfabrikant is wereldwijd actief.

Veel van hun sensoren ontwikkelt Pil in samenwerking met klanten. Door te innoveren groeit het assortiment continu. Zo integreerden zij ultrasoon afstandssensoren met analoge en schakeluitgangen in behuizingen van foto-elektronische besturingen.

Bekijk meer sensortechnologieën die passen bij jouw toepassing

Oké, jij zoekt een afstandssensor voor jouw applicatie. Staar je niet blind op één technologie, maar vergelijk ze met elkaar. Naast ultrasoon kan je ook met laser en radar afstanden meten.

Radar werkt op basis van een hoogfrequent zendsignaal. Net als ultrasoon is radarsensor geschikt voor toepassingen onder zware omstandigheden.

Hoe werkt afstandsmeting met radartechnologie? Ontdek of het past bij jouw toepassing.

ik lees het artikel

Onze expert:

Rob Pieters

"Omgevingsfactoren hebben grote invloed op metingen met ultrasoon. De pulsen zijn niet zichtbaar waardoor wisselende resultaten kunnen ontstaan. Met ruim 30 jaar ervaring met ultrasoon sensoren adviseer ik graag in agro of industriële toepassingen."

e-mail Rob

of bel: 073 2200 005

Downloads:

Technische PDF

Wil je technisch inhoudelijk meer weten over Ultrasoon technologie? Met deze PDF's (max. 1,66 mb) ben je direct op de hoogte van alle mogelijkheden!

Onze partner:

Met ondersteuning van Pil Sensoren integreren wij ultrasoon sensoren. Waar Pil de productiekennis in huis heeft, hebben wij kennis van engineering-, design- en integratie.

Nieuws

Sentech en Smile Invest slaan handen ineen

Om de groeiambities en lange termijn doelstellingen te realiseren, gaat Sentech met Smile Invest samenwerken.
Lees verder >

Geïsoleerde oplossingen zijn niet meer van deze tijd

Bij sensorintegratie gaat het gaat om het leveren van de meest optimale sensorproducten. Maar vooral ook om de inpassing in het totale systeem van de klant.
Lees verder >

Partnership tussen Sentech en lidar specialist

Sentech is een samenwerking aangegaan met lidar specialist Velodyne. Lidar zie je terug in bijvoorbeeld agv’s en robotica. Lees meer over deze samenwerking en lidar.
Lees verder >

Asset tracking: welke lokalisatietechnologie heb jij nodig?

Bij asset tracking zijn er verschillende lokalisatietechnologieën... Zoals GPS, Wifi, bluetooth en netwerk triangulatie. Welke technologie gebruik je in welke situatie?
Lees verder >

Sentech en Sensolus starten samenwerking

Sinds 1 augustus 2021 is het een feit… Het partnership tussen Sentech en het Belgische Sensolus. Wat houdt deze samenwerking in?
Lees verder >
Bij ons aan de slag
Customer Service:
T +31(0) 73 2200 000

Technical Support
T +31 (0)73 220 00 19