Introductie druksensor Variohm EuroSensor SMO3100

Introductie druksensor Variohm
Variohm EuroSensor heeft recent zijn nieuwste druksensor geïntroduceerd. Deze veelzijdige pressure sensor heeft een drukbereik tot maar liefst 4000 Bar. Hij is uitermate geschikt voor on- en offroad automotive en industriële toepassingen. Sentech doet vooral een beroep op de sensorfabrikant bij sensortoepassingen voor drukmeting.

Variohm is, in de halve eeuw van zijn bestaan, uitgegroeid tot een toonaangevende sensorleverancier voor verschillende branches. Het van oorsprong Britse bedrijf bedient onder andere automotive-, luchtvaart-, landbouw-, medische en industriële bedrijven en OEM’s.

A-merk blinkt uit in sensortoepassingen voor drukmeting

Accountmanager Rob Pieters: “Wij hebben partners nodig die openstaan voor klantspecifieke toepassingen. Variohm staat voor kwaliteit en levert desgevraagd maatwerk. Wanneer we een sensoroplossing voor drukmeting ontwikkelen, kijk ik altijd bij Variohm.”

Sentech werkt al meer dan 10 jaar samen met Variohm.

Wat is een pressure transducer?

De SMO3100-druksensor is een pressure transducer, ofwel een drukomvormer. In de sensorbehuizing oefent een medium druk uit op een uiterst dun en drukgevoelig materiaal dat op de sensorchip zit. Daar wordt de druk in een analoog elektrisch signaal geconverteerd.

Voordelen SMO3100 druksensor tot 4000 bar

De nieuwste SMO3100-serie drukomvormers van Variohm is speciaal ontwikkeld voor automotive toepassingen. De E1-automotive certificatie is volgens Pieters onder andere te danken aan de robuuste RVS-uitvoering. De pressure transducer is gebaseerd op de bewezen technologie van de EPT3100-sensor.

“De EMC- en RFI-bescherming van de sensor is uitmuntend, zodat elektromagnetische straling en radiogolven de drukmeting niet kunnen verstoren. De sensorbehuizing is volledig in RVS uitgevoerd, zonder siliconenolie en O-ringafdichtingen. Dat voorkomt lekkage en beschermt de sensor tegen overdruk”, aldus de accountmanager.

“Bovendien kent de sensor een enorm snelle responsetijd, is hij extreem nauwkeurig en betrouwbaar”, vult hij aan.

De druksensor heeft een bereik van 600 mbar tot 4000 bar en is geschikt voor bijna alle vloeistoffen en gassen. Zolang het medium de RVS-behuizing maar niet aantast.

De eigenschappen:

  • Groot drukbereik: 600mbar tot 4000 bar
  • Snelle responsetijd
  • Hoge meetnauwkeurigheid
  • E1 automotive gecertificeerd
  • Lange levensduur, tot meer dan 10 miljoen drukcycli
  • Robuuste RVS-uitvoering voorkomt lekkage
  • Excellente EMC- en RFI-bescherming
  • Geschikt voor het meten van absolute druk, relatieve druk of vacuüm druk.

Veelzijdige toepassingsmogelijkheden Variohm-drukomvormer

Pieters vindt de SMO3100 sensorserie geschikt voor drukmeting in uiteenlopende automotive toepassingen. “Je kunt de sensor gebruiken voor drukmeting van alle soorten vloeistoffen en gasmengsels in voertuigen. Dat kunnen personenauto’s zijn, maar ook vrachtwagens, bussen, graafmachines, hijskranen, landbouwvoertuigen. In alles wat maar rijdt”, vertelt hij.

Hij stelt zelfs dat de pressure sensor voor alle extreme omstandigheden gebruikt kan worden. “Ik denk bijvoorbeeld aan toepassingen in de proces- en voedingsmiddelenindustrie, en in de lucht- en ruimtevaart.”

Variohm druksensor SMO3100 werktekening

Inspiratie voor sensortoepassingen bij klanten van Sentech

Sentech volgt het productnieuws van zijn sensorpartners op de voet. “Innovaties en productverbeteringen bieden ons inspiratie voor slimme sensortoepassingen bij onze klanten”, legt Pieters uit.
”Bij een drukmetingsvraagstuk putten we uit onze kennis en die van al onze sensorleveranciers. Bij Variohm is het mooi dat we afhankelijk van de klantvraag de sensoren op maat kunnen finetunen”, sluit Pieters af.

Sensorkennis ligt voor het oprapen

Sentech werkt nauw samen met hoogwaardige sensorleveranciers, zoals Variohm. Profiteer van onze veelzijdige sensorkennis en de goede afspraken met onze sensorpartners.

Flamco deed dat door het toepassen van slimme druksensoren, met EMC-filter, in zijn Flexcon PA.

Daardoor ervaren cv-monteurs minder ongeplande storingsbezoeken!

zo past Flamco een druksensor toe