Balluff: sensoren voor high tech en robotics

Balluff ontwikkelt sensor technologieën voor high tech en robotics

Welke sensortechnologie in jouw high tech of robotics applicatie zorgt voor een betrouwbare oplossing? Kennis van technologieën en integratie is hierbij onmisbaar. Zeker als je te maken hebt met veeleisende omgevingscondities of met hoog betrouwbare detecties en nauwkeurigheden. Door de specifieke expertise en R&D-capaciteit integreren we de voor jou best passende sensoroplossing.

Samen innovatieve sensoren integreren

Voor de integratie van sensoren in de high tech en robotics markt werken wij samen met Balluff. Het productpakket van Balluff is voor 80% gericht op de hoge series in industriële automatisering. Bij de overige 20% ligt de focus op de specialisaties in high tech en robotics, waar onze specialismes elkaar kruisen en versterken. Waar Balluff alle juiste productie- en technologiekennis in huis heeft, helpen wij jou met onze applicatie- en integratiekennis.

Met zoveel verschillende sensortechnologieën op de markt, kun je nooit expert in alles zijn. Op basis van jouw behoeften, verdiepen onze R&D Engineers zich in technologieën, die aansluiten bij jouw applicatie. Hierbij worden zij o.a. ondersteund door de kennis en ervaring van Balluff.

Bij een sensorintegratieproject gaat het om de juiste verhouding tussen kwaliteit, prijs, prestaties en doorlooptijd. Misschien heb jij al een mogelijke oplossing voor ogen. Maar is dat de best beschikbare technologie of oplossing voor jouw machine?

Samen met jou maken we dit helder tijdens het doorlopen van processtappen, gebaseerd op automotive kwaliteit. Zo ontwikkelen en integreren we in samenwerking met de juiste partners voor jou dé juiste en betrouwbare sensoroplossing.

Sensoren voor high tech en robotics

Naast oplossingen voor high tech en robotics, hebben we ook kennis van toepassingen in landbouwvoertuigen, laboratoria en voor de medische sector.

Met ondersteuning van Balluff integreren wij deze technologieën:

 • Namur sensortechnologie
  Namur is een tweedraads sensortechnologie met een gereduceerde spanning van 8.2 VDC. Door de lage spanning en intrinsieke veiligheid wordt deze technologie veel toegepast in explosieveilige omgevingen; ATEX zones.

  Deze eigenschappen, gecombineerd met het lage vermogen en de mogelijkheid om vier standen te detecteren, zorgt ervoor dat je Namur regelmatig terugziet in de high tech-industrie. Zo adapteerde de semicon-markt deze sensortechnologie al in een vroeg stadium. De volgende vier standen kan Namur detecteren: kortsluiting, draadbreuk, metaal en niet-metaal.

 • Sensoren voor EUV- en vacuümomgevingen
  Ontwikkelingen binnen de semiconductormarkt stellen voortdurend nieuwe eisen aan de gekozen technologie. Een voorbeeld is de komst van Extreme Ultraviolet Lithography (EUV). Samen met extreem schone proces- en productie-omgevingen is EUV de drijvende kracht voor ontwikkeling van gespecialiseerde sensortechnologieën en gebruikte materialen.

  Het samenspel van de juiste technologieën, materialen en bouwvormen levert sensoroplossingen geschikt voor veeleisende omgevingscondities in vacuüm of EUV omgevingen. Hoge betrouwbaarheid en constante kwaliteit maakt sensoren voor EUV en vacuüm geschikt voor de high tech en robotics markt.

 • RFID-technologie
  Radio Frequency Identification (RFID) zorgt voor contactloze detectie van objecten. Deze technologie helpt bij het automatiseren van handmatige processen, zoals het managen van magazijn- en productstromen.

  Met een breed assortiment is er voor alle gangbare frequenties een oplossing. Dus ook voor de frequenties LF, HF en UHF. Deze contactloze technologie voorkomt slijtage en is daardoor breed inzetbaar en betrouwbaar op lange termijn.

Wie is Balluff?

Als fabrikant van sensortechnologieën is Balluff een partner op het gebied van industriële automatisering. Zij innoveren continu en hebben aandacht voor kwaliteit.

Met passie voor automatisering helpt Balluff bij de optimalisatie van projecten. Dit doen zij door het continu begeleiden van processen en het creëren van nieuwe invalshoeken.

Balluf is wereldwijd gevestigd in meer dan 65 landen. Zo kunnen zij machinebouwers nog beter helpen met sensoroplossingen.

Wat je moet weten over toekomstige sensortechnologieën

Bij jouw zoektocht naar de juiste sensor, wil je voorbereid zijn op de toekomst van sensoren. Waar gaat het naar toe met slimme sensoren en sensor data fusion?

Onze lijst van 21 technologische trends in sensortoepassingen geeft jou een compleet beeld.

ik lees het artikel

Onze expert:

Peter Verstappen

"De grootste uitdaging in ieder ontwerp is de technische vraagstelling vanuit engineeringsoogpunt tackelen met de beschikbare technologieën. Dat is het kruispunt waar kennis van sensortechnologie, applicatie, innovatie en ontwerp samenkomt."

e-mail Peter

of bel: 073 2200 002

Downloads:

Technische PDF

Wil je technisch inhoudelijk meer weten over Namur, EUV compatible en RFID technologie? Met deze PDF's (max. 1,11 mb) ben je direct op de hoogte van alle mogelijkheden!

Onze partner:

Balluff is onze partner in productie- en technologiekennis, wij helpen jou met onze applicatie- en integratiekennis.

Nieuws

Vitaliteitsmanagement binnen MKB’s (videopodcast)

Bij Sentech vinden we de vitaliteit van onze medewerkers enorm belangrijk. Daarom is het een ...
Lees verder >

Sentech en Zilvertron bouwen samen verder aan totaaloplossingen

Na een jarenlange en succesvolle samenwerking maken sensorspecialist Sentech en aandrijftechnicus ...
Lees verder >

Robotica, mobile mapping, inspecties en zelfs verkeerssystemen: voor elke sensoruitdaging een lidar-oplossing

Hoewel lidar als technologie al geruime tijd bestaat, is de ontwikkeling de afgelopen jaren zo snel ...
Lees verder >

Nauwe samenwerking ASML en Sentech

ASML bestaat in 2024 40 jaar! Reden genoeg voor Bits&Chips om een ASML-special uit te brengen. ...
Lees verder >

Capacitieve lineaire encoder biedt nieuwe mogelijkheden voor integratie

In de wereld van geavanceerde technologie is een nauwkeurige meting van essentieel belang voor ...
Lees verder >

Nog een wereld te winnen in agritech

Uitdagingen op de arbeidsmarkt zijn van alle tijden, maar sommige sectoren hebben er meer last van ...
Lees verder >

Organisatiewijziging: het versterken van Sentech

Bij Sentech werken we aan het versterken van onze organisatie, zodat we altijd de nieuwste ...
Lees verder >

Stijgende inkoopkosten en levertijden. Hoe ga je hiermee om als inkoper?

Inkoopkosten die stijgen en levertijden die oplopen. Het zijn bekende thema’s voor jou als ...
Lees verder >

Zo maak je jouw supply chain efficiënt met een sensor partner

Het type sensorpartner dat jij kiest, heeft gevolgen voor de efficiëntie van jouw supply chain. Of ...
Lees verder >

5 tips om inkooprisico’s te beperken

Inkooprisico’s zijn onderdeel van jouw werk als inkoper. Zo kunnen stijgende inkoopkosten en ...
Lees verder >
Bij ons aan de slag
Customer Service:
T +31(0) 73 2200 000

Technical Support
T +31 (0)73 220 00 19