Werken volgens hoge kwaliteitsnormen

werken volgens hoge kwaliteitsnormen

Als je wil werken volgens hoge kwaliteitsnormen, is ISO 9001 soms niet voldoende. Daarom stelde de automotive-branche IATF 16949 op. Met deze kwaliteitsnorm ontwikkel je een betrouwbaar een duurzaam eindproduct.

Automotive-bedrijven werken graag met producenten die werken volgens IATF-normen. Zo vormde in 2009 de samenwerking met DAF voor Sentech de aanleiding om zo’n IATF-certificaat te bemachtigen.

Certificering

In 2021 kwam IATF met wijzigingen in de norm. Hierdoor besloot Sentech om wél te blijven werken volgens de norm, maar de certificering niet te verlengen.

Daarom vervalt – na twaalf jaar – op 9 juli 2021 onze IATF-certificering. Als klanten opnieuw IATF-certificatie eisen, bespreken wij de mogelijkheid om ons opnieuw te certificeren.

Kwaliteit bewaken met hoge kwaliteitsnormen

De core tools en processen – afkomstig uit de IATF-certificering – zijn na twaalf jaar verweven in onze werkwijze. In 5 fases brengen wij risico’s tijdig in kaart en maken ze beheersbaar. Zo waarborgen wij de kwaliteit van het eindproduct. Na het niet verlengen van de certificering blijven wij werken volgens deze hoge kwaliteitsnormen.

Ook het continu ontwikkelen en optimaliseren van onze processen en de ontwikkeling van onze medewerkers blijft een belangrijk thema. Dat doen we naast onze ISO 9001-certificering, die van kracht blijft.

Hoe ziet werken volgens de normen van IATF 16949 eruit?

Voor industrieën zoals automotive is ISO 9001 niet voldoende. Zij gaan een stap verder en werken met IATF 16949.

Deze hoge kwaliteitsnorm zorgt ook in jouw markt voor een betrouwbaar en duurzaam eindproduct. Daarbij pas je het proces volledig aan op jouw kwaliteitsbehoefte.

Ontdek wat IATF inhoudt en hoe je dit toepast op jouw project.

ik lees het artikel

Nieuwsbrief

Onze expert:

Ingrid Willems

"Werken volgens hoge kwaliteitsnormen biedt een onderneming een handvat voor de inrichting van het kwaliteitsmanagement- systeem. Ook helpt het de organisatie om tot effectieve en efficiënte bedrijfsprocessen te komen."

e-mail Ingrid

of bel: 073 2200 339

Download

ISO 9001 certificaat

Wil je een bewijs van onze ISO 9001 certificering? Met deze PDF (135kb) ben je direct in het bezit van het juiste document!

Nieuws

Sentech trekt private equity aan voor groei en marktdiversificatie

Sinds eind maar 2022 heeft Smile Invest een meerderheidsbelang in Sentech. Waarom deze samenwerking? Dat lees je in dit artikel.
Lees verder >

Sentech en Smile Invest slaan handen ineen

Om de groeiambities en lange termijn doelstellingen te realiseren, gaat Sentech met Smile Invest samenwerken.
Lees verder >

Geïsoleerde oplossingen zijn niet meer van deze tijd

Bij sensorintegratie gaat het gaat om het leveren van de meest optimale sensorproducten. Maar vooral ook om de inpassing in het totale systeem van de klant.
Lees verder >

Partnership tussen Sentech en lidar specialist

Sentech is een samenwerking aangegaan met lidar specialist Velodyne. Lidar zie je terug in bijvoorbeeld agv’s en robotica. Lees meer over deze samenwerking en lidar.
Lees verder >

Asset tracking: welke lokalisatietechnologie heb jij nodig?

Bij asset tracking zijn er verschillende lokalisatietechnologieën... Zoals GPS, Wifi, bluetooth en netwerk triangulatie. Welke technologie gebruik je in welke situatie?
Lees verder >
Bij ons aan de slag

Interim HR Adviseur (freelance/zzp)

Of je nu in dienst werkt of als zzp’er, bij ons voel je je snel thuis. Je wordt omgeven door hele leuke en kundige collega’s die je – we zeggen het maar alvast – na 7 maanden ongelofelijk zal gaan missen.
Lees verder >

Chief Financial Officer (CFO)

Als CFO én MT-lid ben je verantwoordelijk voor het financiële- en ICT-beleid. Ook geef je leiding aan drie Finance- en drie ICT-collega’s.
Lees verder >

Ervaren Projectleider Sensortechnologie

Als Ervaren Projectleider ben je verantwoordelijk voor het realiseren van unieke projecten op het gebied van sensorintegratie.
Lees verder >

Junior Projectleider Sensortechnologie

Als Junior Projectleider ben je verantwoordelijk voor het realiseren van unieke projecten op het gebied van sensorintegratie.
Lees verder >

Financial Controller

In deze veelzijdige rol binnen onze groeiende organisatie ben je (strategisch) sparringpartner en rechterhand van onze Finance Manager. Lees meer over deze vacature.
Lees verder >
Customer Service:
T +31(0) 73 2200 000

Technical Support
T +31 (0)73 220 00 19