Precisiebeurs 2019
Beat the Sensorman

Ontdek alles over optische en inductive positionerings- en encodertechnologie. Kijk en vergelijk, op basis van 10 belangrijke selectievragen. Daag meteen de Sensorman uit.

Een sensor integratie succesvol uitvoeren kan erg uitdagend zijn. Voor jouw challenge nodigen we je uit om naar de Precisiebeurs te komen.

challenge-accepted

Kennislezing en demo’s

Op woensdagochtend 13 november houden we samen met POSIC een technologische lezing over de ontwikkeling en de technische aspecten van inductive encoder. We nemen je mee in de mogelijkheden van optische en inductive sensortechnologie. Dat is inclusief de voor- en nadelen.

Welke vragen spelen er bij het selecteren van de voor jou meest geschikte technologie? Check de demo op onze stand en krijg snel antwoord van onze sensorexperts. Maar er is meer…

Gratis toegang tot de beurs

Op stand 144 heten we jou van harte welkom en denken graag mee met jouw vraagstuk. Meld je via de portal aan en registreer je komst voor de Precisiebeurs 2019.

direct gratis aanmelden

want alleen dan ontvang je alle inzichten

Sentech arrow sketch pink

The Sentech Sensor Challenge

Beat the Sensorman op de Precisiebeurs 2019

De Sensorman heeft een prachtige score neergezet. Aan jou de taak om hem te verslaan. Dit zijn de spelregels op de beursvloer:

Raak in 1 minuut zo vaak mogelijk de sensoren aan op onze reactiesnelheidsmeter

Scoor de meeste punten en versla de Sensorman

4x per dag roepen we een winnaar uit van een goedgevulde Bol.com cadeaukaart

Meer over de POSIC-lezing

Woensdag 13 november, 10.30 uur

 

Spreker

Sietse Wouters

Onze spreker is gepromoveerd in de micro-elektronica aan de Technische Universiteit Delft. Daar studeerde hij aan het Electronic Instrumentation Laboratory met een focus op silicium sensoren.

Na ongeveer 10 jaar in de farmaceutische en halfgeleiderindustrie te hebben gewerkt, was hij in 2001 medeoprichter van POSIC.

Dit bedrijf is volledig gericht op inductive encoders. Deze zijn gebaseerd op spoelen die samen met de elektronica in één enkele siliciumchip geïntegreerd zijn.

Sietse was sterk betrokken bij de technische ontwikkeling en optimalisatie van deze encoders. Nu is hij verantwoordelijk voor marketing, verkoop en business development.

Inhoud lezing

Inductive encoders: kleine afmetingen en hoge robuustheid komen samen

Inductive encoders gebruiken een differentiële transformator om de positie van een metalen object te meten. Ze zijn bekend in de industrie in de vorm van resolvers, LVDT’s en verschillende soorten inductive sensoren.

De inductive encoder bestaat uit een transformator, waarvan de spoelen kunnen bestaan uit draadgewonden spoelen, vlakke spoelen in een meerlaagse printplaat of vlakke spoelen in een siliciumchip.

POSIC koos voor de laatste methode om een extreem kleine encoder te kunnen produceren. Dit in combinatie met de bekende robuustheid van het inductive detectieprincipe: breed temperatuurbereik, ongevoelig voor magnetische velden en ongevoelig voor olie, vet, deeltjes en stof.

De kleine encoder is ideaal voor integratie in toepassingen met beperkte ruimte, zoals elektromotoren, directe aandrijvingen, robots, automatiseringsapparatuur, medische apparatuur en precisie-instrumenten.