5 stappenplan voor integratie lidar

Lees hier over de voordelen van het gebruik van lidar technologie
Autonome voertuigen, zoals agv’s, detecteren de afstand tot objecten met lidar. Voor een succesvolle integratie is een solide samenwerking onmisbaar. Lidars zijn complexe technologieën, die je altijd moet integreren met andere hardware en software. Op onze stand bij de vakbeurs Automation 2019 demonstreerden wij lidar via een demo. Verderop lees je in het 5 stappenplan wat er komt kijken bij het integreren van lidar.

Om een autonoom voertuig te bouwen, moet je meerdere sensorsoorten combineren. Zo combineer je lidar met camera’s, gps en andere technologieën voor een betrouwbare meeting.

Wat zijn de voordelen van lidar?

De diverse lidar-modules onderscheiden zich in zichtveld, kijkhoek en prijs. Door zijn goede prestaties onder zware omstandigheden, zoals regen en sneeuw, is deze techniek een erg bruikbare optie in voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Dit zijn de voordelen:

  • Genereert veel bruikbare data.
  • Groot zichtveld met hoge resolutie, over een 360 graden blikveld.
  • Gemakkelijk in te bouwen, door zijn kleine en robuuste bouwvorm.
  • Veel mogelijkheden tot softwarematige personalisatie, zoals het kiezen van bereik en de updatefrequentie.
  • Ruisonderdrukking bij regen, sneeuw en ’s nachts.
  • Nauwkeurige detectie van zowel stilstaande als bewegende beelden.
  • Hoge precisie in afstandsmeting en herhaalnauwkeurigheid.
  • Helpt bij efficiënt bewegen en kostenbesparing.
  • Optioneel: bestendig tegen schokken en trillen.

Stappenplan voor integratie lidar

Door accumulatie meet solid-state lidar ook bij regen, sneeuw en zonlicht zonder problemen de afstand tot objecten.

In 5 stappen naar lidar-integratie

Er komt veel kijken bij het zelfstandig laten rijden van jouw voertuig. Van het in kaart brengen van jouw toepassing, tot het vertalen van data naar bruikbare informatie. Bovendien worden er meerdere technieken met elkaar gecombineerd. Het 5 stappenplan laat zien hoe jij lidar integreert in jouw voertuig.

  1. Toepassing in kaart brengen
    Samen met jou brengen wij jouw toepassing in kaart, door kritische vragen te stellen. Denk hierbij aan het gewenste bereik en kijkhoek. Ook het toepassingsgebied is van belang: rijdt jouw voertuig op een afgesloten terrein zoals een magazijn, of op de openbare weg?
  2. Juiste componentleveranciers selecteren
    Onze componentleveranciers selecteren wij op basis van passie voor technologie, oplossingsgerichtheid en betrouwbaarheid. Zo borgen wij kwaliteit van het eindproduct.
  3. Integratie hardware en software
    Voor een betrouwbare én veilige meting, combineer je lidar met andere technieken. Hiervoor integreer je diverse hardware en software. Samen verzamelen deze systemen enorm veel data, die uiteindelijk de omgeving van het voertuig in kaart brengt.
  4. Data vertalen naar bruikbare informatie
    De grote hoeveelheid data wordt bijvoorbeeld omgezet naar een gedetailleerde puntenwolk van de omgeving: zo ‘ziet’ jouw voertuig de afstanden tot omliggende objecten en voorwerpen bij scanning lidar.
  5. Inbouwen in jouw voertuig
    Jouw lidar ontvang jij als totaaloplossing. Met hulp van onze sensorexpert, integreer jij de lidar-technologie in jouw voertuig.

Integreer lidar

Bij de integratie van lidar in bijvoorbeeld een voertuig, moet je met vele facetten rekening houden. Naast het integreren van hardware, moet je ook denken aan software integratie. Hiervoor zijn specialisten nodig, met uiteenlopende kennisgebieden.

Onze sensorexperts werken samen met de juiste partijen, om lidar succesvol te integreren. Wil je er iets over weten?

stel Sean jouw vraag

Terugblik Automation 2019

Automation is een vakbeurs voor verpakkings- en logistieke industrie. De tweede editie van deze beurs vond plaats op 3 en 4 april 2019 in de Brabanthallen. Hier exposeerden ruim 80 specialistische bedrijven en kennisinstellingen.

Onze illusionist Sven zorgde voor verbaasde gezichten op onze stand. Vele bezoekers accepteerden de uitdaging bij zijn trucs met sensoren.

Beursfoto’s

Illusionist speelt met vuur bij Automation 2019

Illusionist zorgt voor verbaasde gezichten bij Automation 2019

Ontmoetingen bij Automation 2019

Sensortrucage door illusionist bij Automation 2019

Sean in gesprek over lidar bij Automation 2019

Video opname over lidar bij Automation 2019